«Βουτιά» και στις αγορές κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα το α' τρίμηνο του 2017 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

«Βουτιά» και στις αγορές κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα το α' τρίμηνο του 2017

  • Η μεγάλη πτώση της κατανάλωσης έγινε αισθητή και στις αγορές κινητών τηλεφώνων και γενικότερα προϊόντων πληροφορικής στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2017.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της.. γνωστής εταιρείας GfK για το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2017 η πτώση στον τομέα ''τηλεπικοινωνίες'' αντιστοιχεί στο 12,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι για πρώτη φορά το περασμένο τρίμηνο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ανοδικά τρίμηνα του 2016, ενώ πτώση κατά 10,7% σημειώνεται και στο κομμάτι των προϊόντων πληροφορικής.

Ειδικότερα, τα κινητά τηλέφωνα σημείωσαν έντονη πτώση στο ξεκίνημα του 2017, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριμήνων, οδηγώντας σε πτώση το σύνολο των τηλεπικοινωνιών, ενώ μόνη εξαίρεση σημειώνουν οι υποκατηγορίες των ακουστικών και των core wearables, που συνέχισαν να καταγράφουν άνοδο, με τα τελευταία να παρουσιάζουν τα ιστορικά υψηλότερα επίπεδα σε αξία.

Στην κατηγορία των προϊόντων πληροφορικής (IT), τα tablets συνέχισαν να καταγράφουν σημαντική πτώση, παρόμοια ήταν και η εικόνα όσον αφορά τα Desk Pcs, ενώ μονοψήφια πτώση σημείωσαν και τα notebooks με την μέση τιμή να αυξάνεται αρκετά σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Στους κλάδους που σημείωσαν άνοδο, με σαφώς χαμηλότερη αξία ωστόσο, είναι τα ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά: Οι κονσόλες παιχνιδιών συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία με τα καινούρια λανσαρίσματα και τις πολύ σημαντικές προσφορές να συμβάλλουν σε αυτό. Αντίστοιχα, οι βιντεοκάμερες κατέγραψαν για 10ο συνεχόμενο τρίμηνο θετικό πρόσημο, εκμεταλλευόμενες την πορεία των Action Cameras.

Στην κατηγορία των φωτογραφικών ειδών, μετά από αρκετά χρόνια αρνητικής τάσης, οι φωτογραφικές μηχανές κατέγραψαν θετικό πρόσημο με σαφή επιρροή και από τις δυο μεγάλες εκθέσεις φωτογραφικών ειδών που έλαβαν χώρα τον Μάρτιο.
Bookmark and Share