Στα 620 ευρώ ο μέσος φόρος για χρεωστικές φορολογικές δηλώσεις - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Στα 620 ευρώ ο μέσος φόρος για χρεωστικές φορολογικές δηλώσεις

  • Στα 620 ευρώ διαμορφώνεται ο μέσος φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν οι 112.673 φορολογούμενοι με χρεωστικές δηλώσεις, σύμφωνα με τις 368.537 φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι μηδενικές, δηλαδή δεν προκύπτει όφελος για τα κρατικά ταμεία.

To 5% των φορολογικών δηλώσεων είχε..  υποβληθεί ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή 5 Μαΐου όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Από την επεξεργασία των στοιχείων προκύπτουν τα εξής:

Χρεωστικές δηλώσεις. Οι φορολογούμενοι που θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο ανέρχονται σε 112.673 και το συνολικό ποσό που οφείλουν ανέρχεται στα 69,8 εκατ. ευρώ. Καθένας από αυτούς θα πληρώσει κατά μέσον όρο 620 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι χρεωστικές δηλώσεις αποτελούν το 30,57% των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί και εκκαθαριστεί μέχρι σήμερα.

Πιστωτικές Δηλώσεις. Επιστροφή φόρου θα λάβουν 57.595 φορολογούμενοι. Το ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους, εκτός και αν υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές οπότε και η επιστροφή θα συμψηφιστεί, ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ. Καθένας από τους ανωτέρω φορολογουμένους θα λάβει 312 ευρώ. Οι πιστωτικές δηλώσεις ανέρχονται στο 15,63% του συνόλου.

Οι μηδενικές δηλώσεις ανέρχονται σε 198.269. Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν το 53,8% του συνόλου.

Υπενθυμίζεται ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου. Για όσους φορολογουμένους προκύψει υποχρέωση καταβολής επιπλέον φόρου θα πρέπει η πρώτη δόση να πληρωθεί στις 31 Ιουλίου και οι δύο υπόλοιπες δόσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

Οι επιχειρήσεις θα καταβάλουν φέτος τον φόρο από οκτώ σε έξι δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων δεν καταβάλλεται πλέον με την υποβολή της δήλωσης αλλά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αυτής και οι υπόλοιπες πέντε μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών. Τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα αναμένεται να είναι «τσιμπημένα» σε σχέση με το προηγούμενο έτος εξαιτίας της αλλαγής του φορολογικού πλαισίου.
Bookmark and Share