Όταν ο Τσακαλώτος απειλούσε με παραίτηση αν πέσει το αφορολόγητο κάτω από 9.100 ευρώ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Όταν ο Τσακαλώτος απειλούσε με παραίτηση αν πέσει το αφορολόγητο κάτω από 9.100 ευρώ..

http://greece-salonika.blogspot.com/2017/05/9100.html
  • Για να μη ξεχνιόμαστε.


Τίτλοι τέλους στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, με τη συμφωνία τελικά να κλείνει μεταξύ άλλων και με... «πετσόκομμα» στο αφορολόγητο, το οποίο θα φτάσει τα 5.685 ευρώ!

Αξίζει όμως να θυμηθεί τι έλεγε κανείς μόλις πριν ένα χρόνο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όταν τον Απρίλιο του 2016 απειλούσε ότι θα παραιτηθεί και θα καταψηφίσει, εάν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τα 9.100 ευρώ.

Όπως έγραφαν τότε τα «Νέα» και η Βούλα Κεχαγιά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα επανεξετάσει την παραμονή του στην κυβέρνηση, εάν παραβιαστούν σοβαρές κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης, όπως η διαφύλαξη του αφορολόγητου ορίου.

Ειδικότερα, όπως έγραφε η εφημερίδα ο Τσακαλώτος έβαλε στους δανειστές και προσωπικό βέτο για αφορολόγητο, λέγοντας στην εκπρόσωπο του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου την οποία κοίταζε… επίμονα: «Αν πέσει κάτω από τα 9.100 ευρώ το αφορολόγητο εγώ θα πάω στο Μαξίμου και θα παραιτηθώ στον Τσίπρα. Μετά θα πάω στη Βουλή και θα καταψηφίσω».

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο στο Υπουργείο Οικονομικών δήλωνε ότι «έχουμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και στο αφορολόγητο και στις συντάξεις», προσθέτοντας ότι «είμαστε μια κυρίαρχη κυβέρνηση που κάποτε πρέπει να πάρει κάποιες αποφάσεις»
Bookmark and Share