Aπόφαση Τραμπ για προμήθεια όπλων στους Κούρδους της Συρία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Aπόφαση Τραμπ για προμήθεια όπλων στους Κούρδους της Συρία

  • Αντιδρά η Τουρκία.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την προμήθεια όπλων στην... πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), «όσο είναι αναγκαίο για να διασφαλιστεί μια καθαρή νίκη» στην σχεδιαζόμενη επιχείρηση ανακατάληψης της συριακής πόλης Ράκας, ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Η απόφαση της Ουάσιγκτον ελήφθη παρά τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας, που θεωρεί το YPG παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). «Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανησυχίες στον τομέα ασφάλειας που εγείρει η σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκία», τόνισε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντάνα Γουάϊτ, από την Λιθουανία όπου βρίσκεται με τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας ότι οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες στην αποτροπή πρόσθετων κινδύνων ασφάλειας και στην προστασία του νατοϊκού μας συμμάχου», σημειώνει η ανακοίνωση. Όπως ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η απόφαση για προμήθεια όπλων στους μαχητές του YPG, ελήφθη από την Ουάσιγκτον για την ενίσχυση της επιχείρησης ανακατάληψης της Ράκας.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δεν αποκάλυψε πότε θα ξεκινήσει η προμήθεια των όπλων στους Σύρους Κούρδους μαχητές.
Bookmark and Share