Bilur: Το αντίπαλον δέος του bitcoin θα αποτιμάται σε βαρέλια πετρελαίου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Bilur: Το αντίπαλον δέος του bitcoin θα αποτιμάται σε βαρέλια πετρελαίου


  • Ενα νέο εικονικό νόμισμα έκανε την εμφάνισή του την Τρίτη, το οποίο φιλοδοξεί να εκτοπίσει το υφιστάμενο ψηφιακό νόμισμα bitcoin, αντλώντας την αξία του από τα πετρελαϊκά περιουσιακά στοιχεία, με την πρόθεση να καθιερωθεί ως το πρώτο του είδους του στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα των ψηφιακών χρημάτων.


Το νόμισμα, που...ονομάζεται «bilur», και δημιουργήθηκε από την εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Fintech, που εδρεύει στο Λονδίνο, χρησιμοποιεί την τεχνολογία που πρωτοστάτησε στο bitcoin, ενώ προσπαθεί να προσφέρει μια εναλλακτική λύση για όσους έχουν κουραστεί από τις διαρκείς διακυμάνσεις που καταγράφουν οι τιμές των ψηφιακών νομισμάτων.
Οπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Fintech, κ. Ιγνάσιο Οθκάριζ (δεξιά στη φωτογραφία μαζί με τον Ουσάμα Αλ-Αλί, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας κατά την παρουσίαση του «bilur»), αυτό το νέο προϊόν θα αποτελεί το πρώτο κρυπτογραφικό νόμισμα με πραγματική αξία. Η εταιρεία του αποτιμά το bilur ως ισοδύναμο με 6,5 βαρέλια αργού πετρελαίου, που σημαίνει ότι η πραγματική του αξία θα κυμαίνεται κοντά στα 356 δολάρια (326 ευρώ).
Πώς λειτουργεί
Οπως το bitcoin, έτσι και το bilur λειτουργεί με τη λεγόμενη τεχνολογία blockchain, στην οποία τα κρυπτογραφημένα ψηφιακά νομίσματα δημιουργούνται από υπερυπολογιστές, ενώ ρυθμίζονται και ελέγχονται από μια κοινότητα χρηστών που προσπαθούν να προστατεύσουν από φαινόμενα παραχάραξης. Υπενθυμίζεται ότι το bitcoin κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου νομίσματος του κόσμου το 2016 και εξακολουθεί να κινείται σε επίπεδα-ρεκόρ, ύψους 1.400 δολαρίων, όταν το 2009, στο ξεκίνημά του, η αξία του άγγιζε μόλις μερικά cents. Από όταν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην αγορά, το πρωτότυπο προϊόν βρήκε υποστηρικτές εκείνους που ενδιαφέρονται για συναλλαγές που δεν ακολουθούν την τραπεζική οδό και αντλούν τα χρήματά τους από πηγές που δεν ελέγχονται από κυβερνήσεις ή κεντρικές τράπεζες. Ωστόσο οι επικριτές του bitcoin υποστηρίζουν ότι οι διαρκείς μεταβολές που εμφανίζει είχαν ως αποτέλεσμα μια δραματική πτώση της τάξης του 75% της αξίας του το 2013.
Πάντως το bitcoin, που έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής, γίνεται όλο και περισσότερο αποδεκτό από τους εμπόρους παγκοσμίως. Η Fintech, από την πλευρά της, δήλωσε ότι σκοπεύει να κερδίσει χρήματα μέσω ενός μικρού τέλους διαχείρισης, χρεώνοντας τους κατόχους χαρτονομισμάτων περίπου 3% ετησίως. Τώρα για όσους αναρωτιούνται τι ακριβώς σημαίνει, το όνομα «bilur» προέρχεται από τη βασκική γλώσσα και σημαίνει αλυσίδα.
Bookmark and Share