Προκλητική προσευχή τούρκων εθνικιστών στο προαύλιο της Αγιάς Σοφιάς - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Προκλητική προσευχή τούρκων εθνικιστών στο προαύλιο της Αγιάς Σοφιάς

 
  • Οι φετινές εκδηλώσεις για την 564η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης που εορτάζεται κάθε χρόνο στην Τουρκία, ξεκίνησαν ήδη από σήμερα τα ξημερώματα, δύο εβδομάδες πριν από την 29η Μαΐου, με μια προκλητική ενέργεια.


Ο «Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολής» απηύθηνε πρόσκληση προς του ... πιστούς να συμμέτεχουν τα ξημερώματα του Σαββάτου σε πρωινή προσευχή έξω από την Αγιά Σοφιά, απαιτώντας την επαναλειτουργία του ιστορικού μνημείου της Ορθοδοξίας, και μουσείου από το 1937, ως τζαμί.

Χιλιάδες μουσουλμάνοι ανταποκρίθηκαν, και προσευχήθηκαν στις 4 τα ξημερώματα στον περίβολο έξω από την Αγιά Σοφιά (ξεχωριστά οι άντρες και οι γυναίκες), φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα όπως «να σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγιά Σοφιά» και «ο Αλλάχ είναι Μεγάλος». Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που ταξίδεψαν για αυτό τον σκοπό, καθώς στο μνημείο κατέφθασαν πολλά πούλμαν.

Μάλιστα, σε μια ενέργεια με ιδιαίτερο συμβολισμό, ο ιμάμης που επιλέχθηκε είναι ο Mohammed Ali El-Abbasi, που λειτουργεί σε ένα από τα πιο σημαντικά τζαμιά του μουσουλμανικού κόσμου, στο Meshid-I Aksa της Ιερουσαλήμ. Στην προσευχή συμμετείχε ο πρόεδρος της ένωσης ιερωμένων Συρίας Seyh Usame Er Rifai.
Bookmark and Share