Στην Αθήνα από σήμερα το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Στην Αθήνα από σήμερα το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης

  • Στην Ελλάδα καταφθάνει σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου από τη Βενετία το ιερό λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου.


Θα το υποδεχθούν, στις..18:30 στην Ιερά Οδό μπροστά από το δημαρχείο Αιγάλεω, με τιμές αρχηγού Κράτους, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κλήρος και πιστοί. Από εκεί θα ξεκινήσει λιτανευτική πομπή με προορισμό τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, όπου θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία από τον Αρχιεπίσκοπο, και κατόπιν θα φιλοξενηθεί εκεί για προσκύνημα έως τις 15 Ιουνίου.

Στην Ελλάδα φθάνει μαζί του και σταυρός με τίμιο ξύλο, από τους λεγόμενους «θησαυρούς» της Βενετίας.

Η τελετή παράδοσης του ιερού λειψάνου από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία σε αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 της Κυριακής στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει λιτανεία του από τους ορθόδοξους κληρικούς στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και στο Μεγάλο Κανάλι, όπου η ελληνική αποστολή θα επιβιβαστεί σε πλοιάριο με προορισμό το αεροδρόμιο. Στη λιτανεία θα παιανίσει μια από τις παλαιότερες φιλαρμονικές μπάντες της Βενετίας.

Είναι η πρώτη φορά που το ιερό αυτό λείψανο θα βγει από τη Βενετία, από τον ναό της Αγίας Ελένης στο ομώνυμο νησί στη Βενετία, όπου φυλάσσεται.
Bookmark and Share