Σόιμπλε: Συμφωνία για την Ελλάδα σε τρεις εβδομάδες... «αν όλα πάνε καλά» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Σόιμπλε: Συμφωνία για την Ελλάδα σε τρεις εβδομάδες... «αν όλα πάνε καλά»

  • Την πεποίθηση ότι ευρωζώνη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα ξεπεράσουν τις διαφορές τους για το ελληνικό ζήτημα και θα καταλήξουν σε συμφωνία σε τρεις εβδομάδες, εξέφρασε  ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε.

Υπεραμυνόμενος των θέσεών του... από τις Βρυξέλλες σημείωσε ότι οι προβλέψεις της ευρωζώνης για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι διαφορετικές από αυτές του ΔΝΤ και αυτός είναι ο κύριος λόγος αδυναμίας επίτευξης ενός συμβιβασμού. Επέκρινε δε το ΔΝΤ ότι είχε κάνει στο παρελθόν πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και γι΄ αυτό είναι διστακτικό στο θέμα της συμμετοχής του στο πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στην έκβαση του Eurogroup, είπε πως δεν επιτεύχθηκε συμφωνία, με το ΔΝΤ να αποδεικνύεται δύσκολος συνομιλητής στις διαπραγματεύσεις, αλλά και ένα κράτος-μέλος να αρνείται να υποστηρίξει τη συμφωνία.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν μπλοκάρει τη συμφωνία για την Ελλάδα, απλώς επιμένει στους κανόνες. «Αυτό που θέλουμε είναι να τηρούνται οι κανόνες» σημείωσε και έσπευσε να προσθέσει ότι «οι γερμανικές θέσεις τυγχάνουν πάντα ευρείας στήριξης ανάμεσα στα μέλη του Eurogroup».

Πρόσθεσε πάντως, μιλώντας σε δημοσιογράφους, πως «εάν όλα πάνε καλά, τότε σε τρεις εβδομάδες θα έχουμε συμφωνία».

Ο κ. Σόιμπλε επιμένοντας στην άποψή του ότι η παραμονή του ΔΝΤ είναι αναγκαία, επανέλαβε ότι διαφορετικά, όπως και στην περίπτωση μιας απόφασης για μεσοπρόθεσμες ελαφρύνσεις, θα πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα, για το οποίο δεν έχει την εντολή από το γερμανικό Κοινοβούλιο, είπε.
Bookmark and Share