Ερευνες μετά την περίεργη κλοπή στον «Αγ. Σάββα» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ερευνες μετά την περίεργη κλοπή στον «Αγ. Σάββα»

  • Καταθέσεις από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» συγκεντρώνουν από χθες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην προσπάθειά τους να εξιχνιάσουν την περίεργη υπόθεση κλοπής μεγάλης αξίας ιατρικών εξαρτημάτων από τη γαστρεντερολογική κλινική του νοσοκομείου. 


Εξάλλου, ένα από τα πιθανά... σενάρια που διερευνάται από την ΕΛ.ΑΣ. είναι οι δράστες να είχαν εσωτερική πληροφόρηση ή και να ενεργούσαν κατ’ εντολήν υπαλλήλων του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι το ένα από τα επτά ενδοσκόπια που κλάπηκαν είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και το μοναδικό στην Ελλάδα με ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, τα κλεμμένα ιατρικά εξαρτήματα ενδέχεται να διατεθούν παράνομα σε γαστρεντερολογικά ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Υπολογίζεται ότι τις επόμενες ημέρες, οι επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας θα έχουν συγκεντρώσει καταθέσεις από περίπου 50 υπαλλήλους του νοσοκομείου. Οπως καταγγέλθηκε στην ΕΛ.ΑΣ., η διάρρηξη έγινε μεταξύ 2.30 - 6 ξημερώματα της Δευτέρας, δίχως να γίνει αντιληπτή.

Η κάμερα ασφαλείας

Η μοναδική κάμερα ασφαλείας που θα μπορούσε να είχε καταγράψει τις κινήσεις των δραστών βρισκόταν εκτός λειτουργίας από τις 30 Απριλίου. Εντύπωση επιπλέον προκαλούν πληροφορίες που φτάνουν στην αστυνομία, σύμφωνα με τις οποίες η χθεσινή διάρρηξη ενδέχεται να είναι απόρροια εσωτερικών ανταγωνισμών και διαμάχης.

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», από το γαστρεντερολογικό τμήμα εκλάπησαν επτά ενδοσκόπια και ένα επεξεργαστής και από το πνευμονολογικό τμήμα ένα πληκτρολόγιο, ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του βρογχοσκοπίου καθώς και ένα συνδετικό για το video του βρογχοσκοπίου. Σύμφωνα με τα όσα είπε στην «Κ» ο διοικητής του νοσοκομείου Γεώργιος Δενδραμής, η αξία του εξοπλισμού που εκλάπη ανέρχεται στις 500.000 ευρώ, ενώ κάνει λόγο για στοχευμένη κλοπή. «Οι διαρρήκτες ήξεραν ακριβώς τι να πάρουν», σημειώνει, προσθέτοντας ότι η απουσία του τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμού δημιουργεί προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών. Τα τμήματα αυτά εξυπηρετούν εκτός από τους νοσηλευόμενους του αντικαρκινικού νοσοκομείου, εξωτερικούς ασθενείς αλλά και ασθενείς που νοσηλεύονται σε άλλες μονάδες Υγείας. Στην πλειονότητά τους τα μηχανήματα προέρχονταν από δωρεές ιδιωτών και όπως ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο διευθυντής του Γαστρεντερολογικού Τμήματος Δημήτρης Ξυνόπουλος, χρειάστηκαν χρόνια προσπαθειών για να συγκεντρωθούν. «Το στοίχημα που βάζουμε είναι να αντικαταστήσουμε γρήγορα τον εξοπλισμό που εκλάπη, με τη συνδρομή της πολιτείας αλλά και ιδιωτών», σημειώνει στην «Κ» ο κ. Δενδραμής, κάνοντας έκκληση σε όσους έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια. Οπως σημείωσε, το αισιόδοξο είναι ότι ήδη από χθες το νοσοκομείο δέχθηκε τηλεφωνήματα από ιδιώτες που εξέφρασαν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν.-πηγή Καθημερινή
Bookmark and Share