Νέες αποκαλύψεις για τον βιαστή της Δάφνης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Νέες αποκαλύψεις για τον βιαστή της Δάφνης


  • Σήμερα θα απολογηθεί ο 52χρονος άνδρας που κατηγορείται για την αιχμαλωσία και την βάναυση σεξουαλική κακοποίηση και τον βιασμό της 22χρονης φοιτήτριας στο υπόγειο της Δάφνης.

Ο άνδρας,που... εμφανίζεται τυφλός, βασάνισε σωματικά και ψυχολογικά την νεαρή κοπέλα,, ενώ την Παρασκευή ισχυρίστηκε ότι αυτό συνέβη με τη θέληση της.

Στην δικογραφία δεν υπήρχε επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί την αναπηρία του ενώ και οι υπάλληλοι του δήμου Δάφνης-Υμηττού, διατηρούν έντονες αμφιβολίες και διερωτώνται πως κατάφερε να πάρει την πιστοποίηση ΑΜΕΑ με τόσο υψηλό ποσοστό αναπηρίας.

Εις βάρος του είναι και τα σχόλια των γειτόνων του: «Είναι ένα δύστροπο άτομο, εριστικό. Έκανε τον ξερόλα, καλυπτόταν πίσω από νόμους, ότι έχει νομική προστασία», είπε στις τηλεοπτικές κάμερες η ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

Αναφέρει μάλιστα έναν αποκαλυπτικό διάλογο που είχε με τον ενοικιαστή της όταν του είχε πει ότι θα του κάνει έξωση.

«Επειδή είμαι τυφλός δε μπορείτε να μου κάνετε τίποτα, κανένας εισαγγελέας δε μπορεί να σας δώσει δίκιο. Δε θα βρείτε δίκιο γιατί είμαι ΑμεΑ» φέρεται σύμφωνα με την σπιτονοικοκυρά του να λέει.

Εξάλλου ο σύζυγός της αποκάλυψε ότι πριν δυο μήνες είχε επίσης μια νεαρή αλλοδαπή κοπέλα που του καθάριζε και με την οποία ήθελε να κάνει σύμφωνο συμβίωσης.

«Πριν δυο μήνες, τρεις, είχε μια κοπέλα που του καθάριζε, η οποία ήθελε να κάνει σύμφωνο συμβίωσης. Η γυναίκα μου του λέει είσαι 52 χρονών. Πώς θα πάρεις μια κοπέλα σε αυτή την ηλικία, 22 χρονών, που είναι παιδί σου; Βρες μια γυναίκα της ηλικίας σου» μετέφερε τον διάλογο ο σπιτονοκύρης.

Τρία βαριά κακουργήματα

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι αρπαγή με σκοπό να εξαναγκαστεί η παθούσα σε πράξη και ανοχή για την οποία δεν υπήρχε υποχρέωση της (κακούργημα), βιασμός κατ΄ εξακολούθηση (κακούργημα), παραβίαση απορρήτου για μη δημόσια πράξη (κακούργημα) και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ΄ εξακολούθηση (πλημμέλημα).

Η μαρτυρία του θύματος

Την φρίκη που έζησε, αιχμάλωτη στα χέρια του 52χρονου τυφλού στο διαμέρισμά του στη Δάφνη, περιέγραψε η 22χρονη φοιτήτρια στην κατάθεσή της στην αστυνομία.

«Ηταν γύρω στις πέντε το απόγευμα. Έπλενα τα πιάτα στον νεροχύτη. Με αιφνιδίασε. Ήρθε από πίσω μου και μου έβαλε ένα αναισθητικό πανί στο πρόσωπο. Ζαλίστηκα και έχασα τις αισθήσεις μου. Μετά με έσυρε στο δωμάτιο...», αναφέρει η νεαρή γυναίκα στην κατάθεση.

Στο μεταξύ αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που είδαν το βίντεο το οποίο τράβηξε με φορητή κάμερα ο 52χρονος, περιγράφουν τη σεξουαλική κακοποίηση, της 22χρονης με μία λέξη: «Φρίκη!».

Το βίντεο είναι αυτό που "καίει" τον δράστη καθώς, όπως λένε οι αστυνομικοί, ο 52χρονος εμφανίζεται να κακοποιεί σεξουαλικά την κοπέλα με σεξουαλικά βοηθήματα επί 24 ώρες, ενώ παράλληλα την χτυπούσε στο πρόσωπο και το σώμα με χαστούκια και γροθιές. Οταν το θύμα συνερχόταν, ο 52χρονος την αναισθητοποιούσε ξανά.


Η μαρτυρία της πρώην συντρόφου του βιαστή


Η επί 9 χρόνια σύντροφος του τυφλού βιαστή στη Δάφνη, η Ιωάννα, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα έδωσε σημαντικά στοιχεία για τον χαρακτήρα του κατηγορούμενου:

Ο δράστης ήταν παντρεμένος με την κολλητή φίλη της Ιωάννας. Η γυναίκα σύναψε σχέση μαζί του και τον «έκλεψε» από τη φίλη της.

Τα πρώτα σύννεφα προκάλεσε το γεγονός ότι ο 52χρονος δεν δούλευε. Η σχέση του ζευγαριού ξεκίνησε το 2009, τελείωσε, όμως, το 2014, εξαιτίας των προστριβών και των διαφωνιών τους.

Αυτό ήταν το μόνο πρόβλημα της σχέσης του, όπως λέει η ίδια.

Η Ιωάννα λέει στην εφημερίδα ότι σοκαρίστηκε όταν άκουσε τις κατηγορίες και τις φρικιαστικές λεπτομέρειες του εγκλήματος.

«Εννέα χρόνια μαζί, δεν μου είχε δείξει ποτέ τέτοια συμπεριφορά» λέει. Είχαν πιαστεί στα χέρια μια φορά, όταν χώριζαν. «Εγώ του όρμησα» εξηγεί η γυναίκα. «Πήρε κάποια πράγματα που είχα πληρώσει εγώ. Του έκανα και καταγγελία».

Για τον δράστη, η 47χρονη πρώην σύντροφός του αποκαλύπτει ότι δούλευε με συμβάσεις στον Δήμο Δάφνης κι ότι έφτιαχνε και υπολογιστές στο σπίτι.

Επιβεβαιώνει δε τους ισχυρισμούς του 52χρονου, ότι είναι κατά 95% τυφλός: «Γεννήθηκε τυφλός από το ένα μάτι. Πριν 4 χρόνια απώλεσε σε μεγάλο βαθμό την όραση κι από το άλλο. Έπαθε κάτι σαν αιμάτωμα και πήγαινε στο Οφθαλμιατρικό για ενέσεις, γιατί μάζευε υγρό. Όταν τα χαλάσαμε, έβλεπε θαμπά, θολά».

«Αυτό με τις σκιές το απέκτησε όταν χειροτέρεψε η κατάστασή του, διότι η θεραπεία που έκανε με τις ενέσεις ήταν για κάποιο διάστημα. Μετά πήγε και πήρε την αναπηρική σύνταξη. Έτσι μου είχε πει» εξηγεί η 47χρονη.

Παρά την τύφλωση, ο 52χρονος χρησιμοποιούσε κανονικά υπολογιστή. «Έπαιζε τα παιχνίδια του, τα είχε φτιάξει σε μεγέθυνση, φόραγε γυαλιά. Μπορούσε να στείλει μηνύματα με μεγάλα γράμματα».

Κάμερες στο σπίτι δεν υπήρχαν, όσο η γυναίκα ζούσε μαζί του.

«Κάποια στιγμή είδα ότι φόραγε γυαλιά που είχαν κάμερα στη μέση. Μάλιστα, επειδή βριστήκαμε, μου είπε ‘πρόσεχε, τα καταγράφω όλα’. Αυτά τα γυαλιά, όπως μου είπε, είναι ειδικά και συνδέονται με τα μάτια και με ένα πρόγραμμα στο κομπιούτερ, που μεταφέρει σκιές και χρώματα σε πιο συγκεκριμένο σχέδιο στον εγκέφαλο».

Η Ιωάννα δεν γνώριζε για την 22χρονη φοιτήτρια. «Ήξερα μια ηλικιωμένη που του καθάριζε, πρέπει να ήταν ξένη. Δεν την ήξερα την άλλη κοπέλα, τη φοιτήτρια. Στενοχωριέμαι πολύ για το κορίτσι, δεν το ξέρω, δεν το έχω γνωρίσει. Άκουσα τα χίλια μύρια ότι του έκανε. Ξέρω ότι είναι σοκαριστικό, θα χρειαστεί πολλή βοήθεια αυτή η κοπέλα. Δεν θα ήθελα ούτε στον εχθρό μου να ευχηθώ τέτοιο πράγμα»
Bookmark and Share