ΗΠΑ: Ποινική έρευνα για ρωσική ανάμιξη στις εκλογές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΗΠΑ: Ποινική έρευνα για ρωσική ανάμιξη στις εκλογές

  • Ο ειδικός εισαγγελέας, ο οποίος διορίστηκε προκειμένου να ηγηθεί της έρευνας για ενδεχόμενη συνέργεια Ρώσων αξιωματούχων και του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, διεξάγει ποινική έρευνα για αδικήματα όπως η πιθανή παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης, δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ.


Ο αρμόδιος ειδικός.. εισαγγελέας, πρώην διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ, διεξάγει έρευνα «διάπραξης ποινικών αδικημάτων που είναι εξαιρετικά σοβαρά, συμπεριλαμβανομένων και αυτό της παρακώλυσης του έργου της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Μπλούμενταλ σε δημοσιογράφους μετά από τη συνάντηση γερουσιαστών με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ροντ Ρόζενσταϊν.
Νωρίτερα, ο κ. Τραμπ δήλωσε πως ο διορισμός ειδικού εισαγγελέα για να ηγηθεί της έρευνας για ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές «βλάπτει τρομακτικά την χώρα μας», καθώς δείχνει πόσο διχασμένες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετέδωσαν τα αμερικανικά δίκτυα CNN και CNBC.
Το απόγευμα, με αναρτήσεις του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον διορισμό του ειδικού εισαγγελέα για την σχετική έρευνα «το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών» στην αμερικανική ιστορία.
Bookmark and Share