Οι τράπεζες κατήγγειλαν τα δάνεια της Πήγασος. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Οι τράπεζες κατήγγειλαν τα δάνεια της Πήγασος.

 
  • Στο δρόμο του ΔΟΛ οδεύει η ΠΗΓΑΣΟΣ με πολύ δυσμενέστερες προβλέψεις όμως λόγω ελλείψεως ενδιαφέροντος από υποψήφιους επενδυτές..

Σε καταγγελία των δανείων της εκδοτικής εταιρείας Πήγασος προχώρησαν, χθες Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες. Με την επίδοση της καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων, ξεκινά περίοδος 30 ημερών στη..λήξη της οποίας δάνεια καθίστανται άμεσα απαιτητά.

Το σύνολο των οφειλών της Πήγασος στο τέλος Οκτωβρίου 2016 ανερχόταν σε 161,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μεγάλο μέρος παρουσίαζε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την έξοδο της οικογένειας Μπόμπολα από τον χώρο των ΜΜΕ, καθώς εάν δεν αποδοθούν τα οφειλόμενα ποσά στις τράπεζες η Πήγασος θα τεθεί σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης.

Δηλαδή οι τράπεζες, μετά σχετικής τραπεζικής απόφασης, θα διορίσουν ειδικό διαχειριστή, ο οποίος θα παύσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, θα μηδενίσει τις μετοχές της εταιρείας και θα αρχίσει την καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, προκειμένου να ακολουθήσει δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός όπως συνέβη και με το ΔΟΛ.

Το θέμα βέβαια είναι πως μετά την πρόσφατη μεταβίβαση μετοχών του 19,63% του Mega που κατείχε η ΠΗΓΑΣΟΣ στον Ιβάν Σαββίδη και τη σημερινή πώληση του ΔΟΛ στον Β.Μαρινάκη, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα -τουλάχιστον ως αυτή τη στιγμή- κάποιος επενδυτής που να ενδιαφέρεται να αναλάβει τα χρέη και τα βάρη της εταιρείας του κ.Μπόμπολα..

TAGS:
Bookmark and Share