...άλλες δύο κλοπές εξοπλισμού από νοσοκομεία! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

...άλλες δύο κλοπές εξοπλισμού από νοσοκομεία!

  • Και από τα νοσοκομεία Λάρισας και Λαμίας πέρασε η σπείρα που κλέβει πανάκριβο ιατρικό εξοπλισμό. 
  • Προηγήθηκαν ανάλογες κλοπές στο Νοσοκομείο Αγιος Σάββας, στην Αθήνα, και στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.  


Σύμφωνα με πληροφορίες, το...πρωί της Δευτέρας οι γιατροί που πήγαν να ανοίξουν το γαστρεντερολογικό, αλλά και το βρογχολογικό εργαστήριο στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας, διαπίστωσαν ότι τα ειδικά μηχανήματα έχουν κάνει «φτερά». Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχουν κλαπεί τέσσερα διαγνωστικά μηχανήματα, δύο κολονοσκόπια, ένα βρογχοσκοπικό και ένα γαστροσκοπικό μηχάνημα. Ειδικά το βρογχοσκόπιο, είναι καινούργιο και λειτούργησε πρώτη φορά πριν από πέντε μήνες. \
Πριν από μια βδομάδα είχαν κλαπεί από το νοσοκομείο Αγιος Σάββας πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής διαπιστώθηκε ότι κι από το νοσοκομείο του Βόλου είχαν κλαπεί δύο γαστροσκόπια.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα, ωστόσο γίνεται καταμέτρηση για να διαπιστωθεί ο ιατρικός εξοπλισμός που λείπει και να υπολογιστεί επακριβώς η αξία του, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είναι πάνω από 100.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είχαν καλή πληροφόρηση και για το σημείο όπου ήταν τα μηχανήματα, αλλά και για τους τρόπους πρόσβασης στους χώρους του νοσοκομείου.

και στη Λάρισα.

Tέταρτο κρούσμα διάρρηξης σε νοσοκομείο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκαλύφθηκε σήμερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, στη Λάρισα.

Πρόκειται για το τελευταίο περιστατικό μετά από τις διαρρήξεις σε νοσοκομεία στην Αθήνα (Άγιος Σάββα), Βόλο και Λαμία.

Η αστυνομία «βλέπει» συντονισμένες επιθέσεις οργανωμένης συμμορίας που πιθανότατα κάνει εξαγωγή κλεμμένου ιατρικού εξοπλισμού σε γειτονικές χώρες.

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί ότι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας εκλάπησαν τρία ιατρικά μηχανήματα από το γαστρεντερολογικό τμήμα του νοσοκομείου.

Στον χώρο δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης, ενώ η αξία τους υπολογίζεται περίπου στα 70.000 ευρώ.

Ο τρόπος δράσης τους στη Λάρισα ήταν ακριβώς ίδιος με εκείνον που υιοθέτησαν οι δράστες που εισέβαλαν στο νοσοκομείο Λαμίας και πάλι στο γαστρεντερολογικό τμήμα από όπου αφαίρεσαν ιατρικό εξοπλισμό αξίας 100.000 ευρώ.



Bookmark and Share