Τραμπ: «Οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Τραμπ: «Οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί»


  • «The Germans are bad, very bad». Οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί, φέρεται να είπε ο αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνάντησή του με ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες αναφερόμενος στο γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Spiegel». 


«Κοιτάξτε τα εκατομμύρια των αυτοκινήτων τα οποία..πουλάνε στις ΗΠΑ. Είναι τρομερό. Αυτό θα το σταματήσουμε», συνέχισε ο Τραμπ.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Suddeutsche Zeitung», η πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε την κατάπληξή της για το πόσο λίγο κατανοούν οι Αμερικανοί την εμπορική πολιτική.

Προφανώς οι φιλοξενούμενοι αγνοούν ότι οι εμπορικές συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση συνάπτονται από κοινού, γράφει η εφημερίδα του Μονάχου, η οποία αναφέρει επίσης ότι ο Γκάρι Κον, ο οικονομικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται να είπε σε συζήτηση ότι ισχύουν διαφορετικοί δασμοί μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας και μεταξύ ΗΠΑ και Βελγίου.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας «δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό», απάντησε την Παρασκευή από την πλευρά του εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Ένα εμπορικό πλεόνασμα δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ σε συνέντευξη Τύπου.

«Είναι το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης της προσφοράς και της ζήτησης στις παγκόσμιες αγορές», πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε ότι ο Τραμπ καταδίκασε με επιθετικό τρόπο τη γερμανική εμπορική πολιτική αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για υπερβολές των γερμανικών μέσων.

«Δεν είπε πως οι Γερμανοί συμπεριφέρονται κακά», δήλωσε ο Γιούνκερ στη Σικελία πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών στην οποία μετέχουν οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και του Καναδά.
- See more at: http://www.tanea.gr/news/world/article/5448307/tramp-oi-germanoi-einai-kakoi-poly-kakoi/#sthash.xPuvrvuB.dpuf
Bookmark and Share