Τα σχέδια της εκπληκτικής μαρίνας Σαββίδη στο Μακεδονία Παλλάς. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Τα σχέδια της εκπληκτικής μαρίνας Σαββίδη στο Μακεδονία Παλλάς.

  • Ελικοδρόμιο, υποθαλάσσιοι γυάλινοι διάδρομοι και ένα καινοτόμο πλωτό ενυδρείο, περιλαμβάνουν τα σχέδια που φέρεται να έχει στα χέρια του ο Ιβάν Σαββίδης, για την κατασκευή μαρίνας στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, μπροστά από το ξενοδοχείο Makedonia Palace.


Τα σχέδια της μαρίνας που σκοπεύει να κατασκευάσει ο Ιβάν Σαββίδης μπροστά από το Makedonia Palace, φέρνει... στη δημοσιότητα ρεπορτάζ του parallaximag.

Η μελέτη για την σύγχρονη μαρίνα πραγματοποιήθηκε το 2014, από τον Φινλανδό αρχιτέκτονα Timo Urala. Ειδικότητά του αποτελούν τα πλωτά κτίσματα, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από το συγκεκριμένο σχέδιο.

Η μαρίνα, το σχέδιο της οποίας είναι εμπνευσμένο από το σχήμα μιας άγκυρας, προτείνεται να υλοποιηθεί στο σημείο της Νέας Παραλίας μπροστά από το ξενοδοχείο.

Θα διαθέτει σταθερό κυματοθραύστη προς τη θάλασσα, καθώς και ελικοδρόμιο, ενώ μια γέφυρα θα ενώνει την εξέδρα και τους μώλους με την μαρίνα των ιστιοφόρων, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη μήκους 20-40 μέτρων. Θα υπάρχει και ξεχωριστή περιοχή για μεγαλύτερα σκάφη, καθώς και για πλωτά ταξί.

Στο κέντρο της μαρίνας θα βρίσκεται ένα καινοτόμο πλωτό ενυδρείο, πάνω σε μια πλωτή πλατφόρμα 2.300 τ.μ. Το οβάλ ενυδρείο θα είναι προσβάσιμο από την κύρια εξέδρα μέσω δύο υποθαλάσσιων γυάλινων διαδρόμων, ενώ στην περιβάλλουσα πλατφόρμα του θα υπάρχουν μπαρ, και στο επίπεδο της ταράτσας μια περιοχή για ηλιοθεραπεία καθώς και πρόσβαση σε πισίνα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ του parallaximag.gr, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η συζήτηση για το κατά πόσο αλλάζει ή όχι η μορφή της νέας παραλίας και αν θα είναι προσβάσιμη στο κοινό ή πρόκειται για ιδιωτικό χώρο, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωνε προ ημερών στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι "υπάρχει πρόβλημα με τη δημιουργία πλωτής πισίνας, εξαιτίας ενός βασιλικού διατάγματος που απαγορεύει κάτι τέτοιο και υφίσταται από το 1957".


Bookmark and Share