Τρία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας συνελήφθησαν λίγο πριν περάσουν τον Έβρο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Τρία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας συνελήφθησαν λίγο πριν περάσουν τον Έβρο

  • Τρία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων (SAT) που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές τη στιγμή που ήταν έτοιμα να περάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ οι...τρεις συλληφθέντες ένας υπολοχαγός και δύο επιλοχίες, ομολόγησαν ότι ήταν μέλη της ομάδας που σκόπευε να πάρει όμηρο το Τ. Erdogan από το μέγαρο Huber στο Κωνσταντινούπολη τη νύχτα της 15ης Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή τους απέτυχε καθώς ο Τούρκος πρόεδρος βρισκόταν σε τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδας.

Αν και τα τουρκικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν σε ποια χώρα ήθελαν να διαφύγουν οι Τούρκοι στρατιωτικοί, με δεδομένη την εγγύτητα της Ανδριανούπολης με τα ελληνικά σύνορα αλλά τον αριθμό των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα δεν θεωρείται απίθανα να επιχειρούσαν να περάσουν στην ελληνική πλευρά του Έβρου ζητώντας άσυλο στη συνέχεια.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν δεκάδες υπαλλήλους στα υπουργεία Ενέργειας και Παιδείας με την κατηγορία ότι ανήκουν στο δίκτυο του Fetullah Gulen
Bookmark and Share