Οι ΗΠΑ στέλνουν δεύτερο αεροπλανοφόρο στην κορεατική Χερσόνησο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Οι ΗΠΑ στέλνουν δεύτερο αεροπλανοφόρο στην κορεατική Χερσόνησο

  • Τo «USS Ronald Reagan», είναι το δεύτερο αμερικάνικο αεροπλανοφόρο που αποστέλλεται να πλεύσει προς την κορεατική Χερσόνησο, μετά τη νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιανγκ.


Η ανακοίνωση έγινε από πηγές του αμερικάνικου Πενταγώνου στα..  ΜΜΕ της Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, με την άφιξή του στην περιοχή εκείνη, το αεροπλανοφόρο «Ρόναλντ Ρέιγκαν» θα αντικαταστήσει το «USS Carl Vinson» που είχε αποσταλεί εκεί τον περασμένο μήνα σε επίδειξη ισχύος καθώς είχε αρχίσει να αυξάνεται η ένταση με την ανταλλαγή απειλών από τη Β. Κορέα και τις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το CNN.

Πριν γίνει η «αλλαγή βάρδιας», τα δύο αεροπλανοφόρα θα πάρουν μέρος σε κοινά «πολεμικά γυμνάσια». Το "Ronald Reagan’’ απέπλευσε από τα ιαπωνικά ύδατα την Τρίτη, αφού είχε υποβληθεί σε εργασίες συντήρησης στα ναυπηγεία της Γιοκοσούτα.

Η πλέον πρόσφατη πυραυλική δοκιμή από τη Β. Κορέα έγινε την Κυριακή. Εκτοξεύθηκε πύραυλος μέσου βεληνεκούς (από εκείνους που αποκαλούνται εδάφους-εδάφους) και τελικά κατέληξε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Την επομένη της πυραυλικής δοκιμής η βορειοκορεατική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι «η δοκιμή ήταν απόλυτα επιτυχής».
Bookmark and Share