Σάλος στις ΗΠΑ με τις αποκαλύψεις για Τραμπ και Ρωσία... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Σάλος στις ΗΠΑ με τις αποκαλύψεις για Τραμπ και Ρωσία...

  • Πολιτικό «σεισμό» έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η αποκάλυψη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόρρητες πληροφορίες στη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, νέες.. αποκαλύψεις για τις κινήσεις του Αμερικανού Προέδρου που έχουν να κάνουν με τη Ρωσία, την καρατόμηση του επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ και τον στενό του συνεργάτη Μάικλ Φλιν, έρχονται στο φως.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτουν οι New York Times, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ του είχε ζητήσει να σταματήσει την έρευνα για τον Μάικλ Φλιν, τον στενό του συνεργάτη που κατηγορείται ότι είχε «κρυφές» σχέσεις με Ρώσους.

«Ελπίζω να βλέπεις ξεκάθαρα πως πρέπει να το αφήσεις αυτό, να αφήσεις τον Φλιν. Είναι ένας καλός τύπος», φέρεται να είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Κόμεϊ, όπως αναγράφεται σε ενημερωτικό σημείωμα του τελευταίοιυ.

Επίσης, φέρεται να του ζήτησε να σκεφτεί «να βάλει κάποιους δημοσιογράφους στην φυλακή» σχετικά με τις διαρροές στον Τύπο και την δημοσίευση απόρρητων πληροφοριών.

Ο Λευκός Οίκος αναγνωρίζει μεν ότι υπήρξε μια συζήτηση ανάμεσα στον πρώην επικφαλής του FBI και τον Αμερικανό Πρόεδρο, ωστόσο, διαψεύδει τα όσα αναγράφονται στο σημείωμα, αναφέροντας πως «το ενημερωτικό σημείωμα δεν είναι αληθές ή ακριβές».

«Αν και ο πρόεδρος έχει επανειλημμένα εκφράσει την άποψη ότι ο στρατηγός Φλιν είναι ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο που υπηρέτησε και προστάτεψε τη χώρα, ο πρόεδρος των ζήτησε ποτέ από τον κ. Κόμεϊ ή από κάποιον άλλο να τερματίσει οποιαδήποτε έρευνα που σχετίζεται με τον στρατηγό. Ο πρόεδρος έχει τεράστιο σεβασμό για τις υπηρεσίες αφαλείας και όλες τις έρευνες. Αυτή δεν είναι μια αληθινή ή ακριβής παρουσίαση της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος με τον κ. Κόμεϊ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την περιγραφή στο σημείωμα, ο Κόμεϊ αποδέχθηκε την εκτίμηση του Τραμπ για τον χαρακτήρα του Φλίν λέγοντας «συμφωνώ ότι είναι ένας καλός άνθρωπος» ωστόσο δεν δέχθηκε να βάλει τέλος στην έρευνα.
Bookmark and Share