Απίστευτη απάτη από καθηγητή του ΑΠΘ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Απίστευτη απάτη από καθηγητή του ΑΠΘ

  • Απεκόμισε 98.000 ευρώ από ιδιωτικό ιατρείο… χωρίς άδεια.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων... ένας 67χρονος καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ που φέρεται ότι πληρωνόταν παράνομα από το δημόσιο ενώ ασκούσε ιδιωτικό έργο. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για «απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια», σε βαθμό κακουργήματος.

Ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ φέρεται ότι απέκτησε παράνομο περιουσιακό όφελος από τις 11 Ιουλίου 2002 έως 11 Νοεμβρίου 2011 (πλην του χρονικού διαστήματος από 1η Αυγούστου 2005 έως 31 Ιανουαρίου 2006 που απουσίαζε με εκπαιδευτική άδεια).

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι: Ως πανεπιστημιακός γιατρός- αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ παρείχε υπηρεσίες στην Α’΄Προπαιδευτική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και παράστησε ψευδώς στους αρμόδιους υπαλλήλους του οικονομικού τμήματος (μισθοδοσίας) του παραπάνω νοσοκομείου ότι δεν ασκούσε το ελεύθερο επάγγελμα του γιατρού, ότι δε διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο καθώς είχε προβεί σε διακοπή εργασιών φυσικού προσώπου επιτηδευματία.

«Προσκόμισε βεβαίωση διακοπής εργασιών που υποβλήθηκε στη ΔΟΥ Καλαμαριάς με την οποία βεβαίωνε ως δήθεν ημερομηνία διακοπής εργασιών της ιδιωτικής ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος την 13η Σεπτεμβρίου 2001, προκειμένου να λάβει ειδική αμοιβή για τον κλινικό του έργο στο ΑΧΕΠΑ. Το τμήμα Μισθοδοσίας του κατέβαλε για το χρονικό διάστημα 2002- 2011 (πλην του διαστήματος της άδειας) το συνολικό ποσό των 97.826 ευρώ προερχόμενο από πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΑΧΕΠΑ», σύμφωνα με το βούλευμα.
Από την έρευνα επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος γιατρός είχε εκμισθώσει το μισό χώρο του ιατρείου σ’ άλλον γιατρό κρατώντας για τον εαυτό του τον υπόλοιπο χώρο,όπου ασκούσε ιδιωτικό έργο, δεχόταν πελάτες και παρείχε ιατρικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής 150 ευρώ, ανά επίσκεψη. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα συμμετείχε σε χειρουργικές επεμβάσεις σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, έναντι αμοιβής.

Η ποινική διαδικασία κινήθηκε, το Νοέμβριο 2015, ύστερα από ανώνυμη αναφορά- μήνυση που έλεγε ότι ο συγκεκριμένος γιατρός λάμβανε παράνομα το πανεπιστημιακό επίδομα ενώ διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο και χειρουργούσε ασθενείς σε ιδιωτική κλινική. Με εισαγγελική παραγγελία διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τους επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και στη συνέχεια ασκήθηκε η ποινική δίωξη.
Bookmark and Share