Διάλογο, υπό τις σωστές προϋποθέσεις, με τις ΗΠΑ θέλει τώρα η Βόρεια Κορέα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Διάλογο, υπό τις σωστές προϋποθέσεις, με τις ΗΠΑ θέλει τώρα η Βόρεια Κορέα

  • Θετικός και ο Τrump για συνάντηση με τον Kim Jong un, αλλά και ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon σύμφωαν με όσα μεταδίδει το Reuters

Ένας κορυφαίος αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας είπε ότι η χώρα του θα επιθυμούσε έναν διάλογο με τις ΗΠΑ, αν υπήρχαν οι.. σωστές προϋποθέσεις, μεταδίδει το Reuters.
Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Β. Κορέας Choe Son Hui, έκανε αυτή τη δήλωση στο Πεκίνο, καθώς επέστρεφε στην πατρίδα του από τη Νορβηγία.
"Θα έχουμε διάλογο αν υπάρχουν συνθήκες" ανέφερε χαρακτηριστικά για τις ΗΠΑ, ενώ σε ανάλογη ερώτηση για τη Νότια Κορέα, απάντησε σιβυλλικά "θα δούμε".
Τα λόγια του Choe που είναι ένας βετεράνος στη διαπραγμάτευση για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας, έρχονται τη στιγμή που αυξάνονται και οι διεθνείς προσπάθειες για να μειωθούν οι εντάσεις στην περιοχή.
Ο Trump είχε προειδοποιήσει σε συνέντευξή του τον Απρίλιο του 2017 ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο μίας μεγάλης σύγκρουσης με τη Βόρεια Κορέα, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα προτιμούσε διπλωματική επίλυση της διαμάχης για τα πυρηνικά όπλα.
Αργότερα ο Trump δήλωσε ότι θα ήταν τιμή του να συναντήσει τον Kim Jong un υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες.
Ο Choe ήταν στη Νορβηγία για να συζητήσει με πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ, αλλά όχι και με την κυβέρνηση.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon έχει μία πιο μετριοπαθή προσέγγιση με τη Βόρεια Κορέα και επιθυμεί με τη σειρά του διάλογο με την Πιονγκγιάνγκ, εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.
Παράλληλα με τον διάλογο θα διατηρηθούν, βέβαια, και οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Β. Κορέα για τις πέντε πυρηνικές δοκιμές που έχει κάνει ισχυριζόμενη ότι είναι ο μοναδικός τρόπος άμυνάς της απέναντι στην αμερικάνικη επιθετικότητα.
Bookmark and Share