Brexit: Mειώνεται κι άλλο η διαφορά Τόρις - Εργατικών στη Μ.Βρετανία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Brexit: Mειώνεται κι άλλο η διαφορά Τόρις - Εργατικών στη Μ.Βρετανία


  • Σε εφιάλτη εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος για την Τερέζα Μέι
  • Κατακόρυφη άνοδος των Εργατικών στην Ουαλία

Σε εφιάλτη μετατρέπεται σιγά-σιγά η προεκλογική εκστρατεία για τις εθνικές εκλογές στη Βρετανία για τη... Συντηρητική πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Ενώ αρχικά οι Τόρις είχαν καθαρό προβάδισμα έναντι των Εργατικών σε όλη τη χώρα, η διαφορά αυτή έχει αρχίσει να μειώνεται αισθητά, κάνοντας το «ματσάκι» «ντέρμπι».

Μάλιστα, πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov στην Ουαλία μετατρέπει σε εφιάλτη για την Μέι τις εκλογές, καθώς οι Εργατικοί απογειώνονται και οι Τόρις καταρρέουν.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση αυτή, το Εργατικό Κόμμα καταγράφει ποσοστό 44%, εννέα εκατοστιαίες μονάδες περισσότερο απ' όσο πριν από μία εβδομάδα, ενώ το Συντηρητικό Κόμμα χάνει 7% και το ποσοστό του διαμορφώνεται μόλις στο 34%.

Κι αν η Ουαλία αποτελεί προπύργιο των Εργατικών (εκλέγουν τον «πρωθυπουργό» από το 2009), αναλυτές επισημαίνουν ότι το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αποτελεί σοβαρό καμπανάκι κινδύνου για την Μέι, καθώς αποδίδεται στο φιλολαϊκό μανιφέστο των Εργατικών και σε μεγάλα λάθη πολιτικής των Συντηρητικών.

Επίσης, επισημαίνεται ότι τέτοιου είδους αποτελέσματα επιδρούν σημαντικά στο προεκλογικό κλίμα, καθώς δείχνουν ότι οι Εργατικοί έχουν τη δυνατότητα, αν μη τι άλλο, να δυσκολέψουν πολύ τη νίκη των Συντηρητικών, αν όχι να αναστρέψουν πλήρως το κλίμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Εργατικοί έχουν ροκανίσει σταδιακά τη διαφορά από τους Τόρις, με τις παμβρετανικές δημοσκοπήσεις να τους δίνουν περίπου δέκα εκατοστιαίες μονάδες πίσω από το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα
Bookmark and Share