Citigroup: Δεν συμφέρει κανέναν να μη λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση από τους δανειστές... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Citigroup: Δεν συμφέρει κανέναν να μη λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση από τους δανειστές...

  • Η αδύναμη τάση στην επιστροφή των καταθέσεων αντανακλά τη συνεχιζόμενη δημοσιονομική λιτότητα και τους ελέγχους στην κίνηση των κεφαλαίων, καθώς και την χαμηλή εμπιστοσύνη των καταναλωτών. 

Αυτό διαπιστώνει η...  Citigroup στο σημερινό της σχόλιο, στο οποίο αναφέρει τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, τα οποία έδειξαν ότι οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν κατά 0,3% τον Απρίλιο, στα 118,9 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, οι καταθέσεις των νοικοκυριών ανέκαμψαν ελαφρά (+0,4 δισ. ευρώ) μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες πτώσης.
Αυτή η εξέλιξη περιορίζει σημαντικά την εγχώρια ρευστότητα και κρατά τις πιθανότητες οικονομικής ανάκαμψης στο εγγύς μέλλον αρκετά περιορισμένες, σχολιάζει η Citigroup.
Επίσης, σύμφωνα με την Citigroup, τονίζει ότι παρά τις εκτιμήσεις περί απώλειας της εκταμίευσης της δόσης από την Ελλάδα, οι πιθανότητες να μην εκταμιευτεί είναι πραγματικά περιορισμένες.
Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, αναφέρει.
Ωστόσο, αυτό που μπορεί να συμβεί είναι να μην υπάρξει μεγάλη πρόοδος όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους, αφήνοντας ως εκ τούτου την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της πολύ αβέβαιη.>
Bookmark and Share