Ναυάγιο στο Eurogroup. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ναυάγιο στο Eurogroup.

  • Δεν υπήρξε συμφωνία
  • Όλα πάνε για Ιούνιο (το νωρίτερο...)

Χωρίς συνολική συμφωνία που θα αφορά και το θέμα του ελληνικού χρέους ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup. Το ζήτημα φαίνεται λοιπόν πως παραπέμπεται στην... επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι των συζητήσεων ετέθη ο καθορισμός της διάρκειας κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με το πρώτο σχέδιο, η Ελλάδα θα πρέπει να επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2022.
Στο δεύτερο σχέδιο που αφορά την περίοδο 2023 -2060 υπήρχε μνεία για πλεόνασμα 2,2%, ένα σημείο στο οποίο φαίνεται πως υπήρξαν διαφωνίες.

Νωρίτερα.


Για την διάρκεια της συνεδρίασης προϊδέασαν αξιωματούχοι των Βρυξελλών κάνοντας λόγο για μια μακρά νύχτα ενώ την «ουσία» όσων θα συζητηθούν για την Ελλάδα είχε συμπυκνώσει όπως το συνηθίζει πρωτίστως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε και δευτερεύοντως ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

«Προσπαθώ και δουλεύω για «μια συμφωνία» σήμερα που όμως δεν θα είναι «η συμφωνία». Όπως έχω πει η τελική ή συγκεκριμένη (concrete) συμφωνία θα έρθει στο τέλος του προγράμματος. Από την άλλη πλευρά το ΔΝΤ αναζητά περισσότερη σαφήνεια για το που μπορούμε να φτάσουμε. Αυτό είναι το θέμα σήμερα, αν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Η επίσημη απόφαση για τη συμμετοχή για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αν χρειαστεί, θα ληφθεί στο τέλος του προγράμματος» δήλωνε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο Eurogroup..

Καλό καλοκαίρι..
Bookmark and Share