Πανάξια ο Ολυμπιακός στον τελικό της Euroleague - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Πανάξια ο Ολυμπιακός στον τελικό της Euroleague

  • Η Ιστορία επαναλήφθηκε για άλλη μια φορά, η ψυχή του Ολυμπιακού υπερίσχυσε του φαραωνικού μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού προκρίθηκε στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, νικώντας τους Ρώσους με 82-78.

Την Κυριακή 21 Μαΐου o Oλυμπιακός θα διεκδικήσει τον... τέταρτο τίτλο στην Ιστορία της, αφού χρειάστηκε να «ξεδοντιάσει» για τέταρτη φορά σε τέσσερις αναμετρήσεις φάιναλ 4 Ευρωλίγκας τη ρωσική «αρκούδα», αποκαθηλώνοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Πιστός στην παράδοση που έχει δημιουργήσει στην Πόλη του, την Κωνσταντινούπολη, αλλά κι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον όγδοο τελικό σε σύνολο δέκα συμμετοχών σε final 4 και τέταρτο τα τελευταία έξι χρόνια!
Τη στιγμή που χρειάστηκε, ο Σπανούλης και η… παρέα του πήραν την κατάσταση στα χέρια τους κι άφησαν την πιο πλούσια (με προϋπολογισμό 43 εκ. ευρώ) ομάδα της διοργάνωσης και πρωταθλήτρια Ευρώπης εκτός τελικού, για τέταρτη φορά στις τέσσερις που τους συνάντησε σε τελική φάση.
Όταν όλα έδειχναν εναντίον του, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αντεπίθεση στην τέταρτη περίοδο και με ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη, που ως εκείνο το σημείο είχε σκοράρει μόνο με βολές, σάστισε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και την έριξε στο καναβάτσο.
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναδείχθηκε MVP του αγώνα (14 πόντοι, 6 ασίστ) αλλά μέχρι να φτάσει στο σημείο να ηγηθεί στο τέλος, όταν η μπάλα «έκαιγε» δηλαδή, ήταν οι Μάντζαρης και Παπανικολάου που είχαν κρατήσει την ομάδα στο παιχνίδι με τέσσερα τρίποντα ο καθένας.
Ήταν ο Πρίντεζης με τους 14 πόντους του, ο Αγραβάνης και ο Γκριν με τα επίσης μεγάλα τρίποντά τους, οι ψηλοί με τις συναρπαστικές μάχες και τις άμυνές τους, εν τέλει όλοι όσοι έπαιξαν στο «Σινάν Ερντέν».
Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πολλές φορές με την πλάτη στον τοίχο (40-27, 57-46), όμως δεν σταμάτησαν να μάχονται και με το πείσμα τους έδειξαν στους αντιπάλους τους πως θα έπρεπε να «ματώσουν» για να τους βγάλουν νοκ άουτ. Δεν το κατόρθωσαν κι έτσι βρέθηκαν οι ίδιοι στην ίδια θέση.
Με τρίποντο του Σπανούλη, το πρώτο του, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 74-73 στα 1:53 πριν τη λήξη, ο Μπιρτς κάρφωσε για το 76-73, ο Τεόντοσιτς ισοφάρισε με τρίποντο, αλλά ο Γκριν απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 79-76.
Ο Τεόντοσιτς μείωσε με μία βολή (77-79) στα 37.9΄΄ αλλά αστόχησε ύστερα στο τρίποντο, ο Σπανούλης με μία στις δύο βολές έγραψε το 77-80, ο Χίγκινς επίσης με μία το 78-80 και με βολές του Γκριν διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.
Bookmark and Share