Βirlik: «Οι Έλληνες έστρεψαν τα κανόνια των αρμάτων τους προς την Τουρκία»! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Βirlik: «Οι Έλληνες έστρεψαν τα κανόνια των αρμάτων τους προς την Τουρκία»!

  • Ενοχλημένη δηλώνει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας Birlik από άσκηση του Ελληνικού Στρατού στα σύνορα του Έβρου καθώς όπως αναφέρει πως "οι Έλληνες τόλμησαν να στρέψουν τα κανόνια τους προς την Τουρκία".


Δεν πρόκειται για αστείο, αλλά για  άρθρο της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Birlik η οποία..απηχεί τις απόψεις και τις θέσεις της Άγκυρας.
Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα η άσκηση έγινε για να μετρηθεί ο χρόνος απόκρισης των πληρωμάτων των αρμάτων μάχης σε συνθήκες συναγερμού.

Μάλιστα στην περιγραφή του τουρκικό δημοσίευμα δίνει «πολεμικό κλίμα»:

«Δόθηκε συναγερμός σε όλο το στρατόπεδο, οι στρατιώτες εγκατέλειψαν το στρατόπεδο σε ικανοποιητικό χρόνο και μετέβησαν στους χώρους πρώτης διασποράς.
Αναφέρεται πως οι πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών τέθηκαν σε θέση βολής σε χρόνο ρεκόρ όπως και ότι σε χρόνο ρεκόρ το πλήρως εξοπλισμένο προσωπικό με τα στρατιωτικά οχήματα, εγκατέλειψαν το στρατόπεδο και μετέβησαν στους χώρους πρώτης διασποράς».


Είναι από τις ελάχιστες, αν όχι η μοναδική φορά που τα τουρκικά ΜΜΕ ασχολούνται με στρατιωτικές ασκήσεις στον Έβρο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ πάντως, επρόκειτο για επιχειρησιακή εκπαίδευση, των ΤΧΕ (Τμημάτων Χρονικών Ετοιμοτήτων) της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ») και η οποία αξιολογήθηκε από το Δ΄ΣΣ.
Σε αυτή πήραν μέρος άρματα μάχης Leopard 1A5, Α/Κ πυροβόλα Μ109 και ΠΕΠ RM 70.

*Συνολικά στο Δ΄ ΣΣ υπάρχουν ετοιμοπόλεμα πάνω από 600 άρματα μάχης..




Bookmark and Share