ISIS: Δολοφονήστε τους υποψήφιους και χτυπήστε εκλογικά κέντρα στη Γαλλία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

ISIS: Δολοφονήστε τους υποψήφιους και χτυπήστε εκλογικά κέντρα στη Γαλλία


  • Κάλεσμα στους υποστηρικτές του στη Γαλλία να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις ανήμερα των προεδρικών εκλογών και να δολοφονήσουν υποψήφιους απηύθυνε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με υπηρεσίες που παρακολουθούν την προπαγάνδα των τζιχαντιστών.


Στη γαλλόφωνη έκδοση του...τζιχαντιστικού περιοδικού Rumiyah, που εκδόθηκε τρεις ημέρες πριν το δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, το ISIS παροτρύνει τους οπαδούς του να «τηρήσουν την υποχρέωσή τους», να δολοφονήσουν έναν υποψήφιο και να πυρπολήσουν εκλογικά κέντρα, όπως μεταδίδει το Ερευνητικό Ινστιτούτο Μέσων Ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής (MEMRI), που εδρεύει στην Ουάσιγκτον.

Μάλιστα, το περιοδικό προσφέρει εγχειρίδιο για την προετοιμασία και την εκτέλεση τρομοκρατικής επίθεσης με φορτηγό. Δίνει οδηγίες για την απόκτηση του οχήματος και για την επιλογή στόχων, ενθαρρύνοντας τους επίδοξους τρομοκράτες να χτυπήσουν ανοιχτές συγκεντρώσεις και πεζοδρόμους.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.


Η τρομοκρατική οργάνωση προειδοποιεί ότι οι πιστοί μουσουλμάνοι οφείλουν να απόσχουν από τις προεδρικές εκλογές, τις οποίες χαρακτηρίζει πράξη ειδωλολατρίας.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, λογαριασμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πρόκεινται στο ISIS δημοσίευσαν διάφορα γαλλόφωνα πόστερ που παρακινούν οπαδούς της οργάνωσης σε τρομοκρατικές πράξεις, όπως μεταδίδει η αμερικανική υπηρεσία SITE.

Μία αφίσα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Λύσεις 2017: Ανατινάξτε τους». Άλλη αφίσα εικονίζει εκλογικά παραβάν τυλιγμένα στις φλόγες με το μήνυμα «κάψτε την καρδιά του πολυθεϊσμού». Άλλο πόστερ καλεί τους επίδοξους τρομοκράτες να «απαρνηθούν τα ψεύτικα είδωλα» και να επιτεθούν «σε οποιονδήποτε ψηφίσει».

Περισσότεροι από 220 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γαλλία από το 2015 λόγω ισλαμιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων. Η ασφάλεια και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης ήταν δύο από τα σημαντικότερα θέματα της προεκλογικής περιόδου.
Bookmark and Share