Mega-λο παρασκήνιο με Σαββίδη.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Mega-λο παρασκήνιο με Σαββίδη..

  • Η διαρροή σήμερα της επιστολής της DIMERA, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, με την οποία καταγγέλλει ότι ότι δεν της επιτρέπουν να καταθέσει εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή της στον 2ο δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που αφορά στα υπόλοιπα (πλην ακινήτων) στοιχεία ενεργητικού του ΔΟΛ, εξαιρώντας την Κύπρο από τις χώρες όπου θα πρέπει να εδρεύουν οι Τράπεζες που θα εκδώσουν την εγγυητική επιστολή, τάραξε τα νερά των ελληνικών ΜΜΕ.

Η επιστολή βλέπετε, διέρευσε μόλις μια μέρα πριν τον... πλειοδοτικό διαγωνισμό, ο οποίος ολοκληρώνεται αύριο στις 12:15 το μεσημέρι με το άνοιγμα των φακέλων.

Κύκλοι της αγοράς ,μιλώντας στην εφημερίδα Το Ποντίκι,αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Ιβάν Σαβίδης να μην γνώριζε ότι η Κύπρος εξαιρείται λόγω των προδιαγραφών του διαγωνισμού, μιας και το περιεχόμενό της είναι γνωστό εδώ και πολλές μέρες. Θεωρούν βέβαιο ότι το νομικό του επιτελείο είχε ξεσκονίσει επιμελώς τους όρους του διαγωνισμού.

Σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσουν την κίνηση του επιχειρηματία, οι ίδιοι κύκλοι οδηγούνται σε δύο εκδοχές.

Πρώτη εκδοχή, αυτή η διαρροή να αποτελεί άλλοθι για να μην συμμετάσζχει τελικώς στον διαγωνισμό. Και αυτό γιατί δημιουργείται μια απόσταση στις σχέσεις Σαββίδη με τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, λόγω των χειρισμών (Σαββίδη) χωρίς να υπάρχουν οι στοιχειώδεις συνεννοήσεις, ενώ ταυτοχρόνως έχει εκδηλωθεί ένα πολιτικό μέτωπο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης το οποίο τείνει να προσλάβει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Για τους λόγους αυτούς πιθανολογείται ότι ενδεχομένως ο Ιβάν Σαββίδης επιλέγει να παραμείνει με το ποσοστό που (αγόρασε από τον Φ. Μπόμπολα και) κατέχει συνεχίζοντας μια πιο ήπιας μορφής συνεργασία με τους άλλους μετόχους του Mega.

Δεύτερη εκδοχή, η διαρροή να είναι μια τακτική κίνηση της τελευταίας στιγμής και παρά το πρόβλημα που υπάρχει με την Κύπρο, να εξασφαλίσει εγγυητική επιστολή ελληνικής τράπεζας.

Αν τελικά ο Ιβάν Σαββίδης επιλέξει... ρωσική υποχώρηση, ως βασικός διεκδικητής του ΔΟΛ και του ποσοστού που κατέχει στο Mega, εμφανίζεται ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης- τουλάχιστον με αυτά που είναι γνωστά προσώρας.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα, οι σχέσεις Μαρινάκη- Αλαφούζου έχουν σημειώσει βελτίωση. Πιθανά έχει υπάρξει και τηλεφωνική επαφή μεταξύ των δύο επιχειρηματιών, με ότι αυτό σημαίνει για (μελλοντικές) πιθανές συνέργειες στο χώρο των ΜΜΕ.

Ταυτοχρόνως οι σχέσεις Μαρινάκη- Ομίλου Βαρδινογιάννη δεν έχουν διαταραχτεί και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε καλό επίπεδο επικοινωνίας και επαφής.

Τέλος, όπως επανειλημμένως έχει γράψει το Ποντίκι και το topontiki.gr, ο Όμιλος Βαρδινογιάννη θα διατηρήσει το ενδιαφέρον του και το ποσοστό του στο Mega, άσχετα με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και θα συμμετάσχει σε πιθανές αυξήσεις και μεταβολές του μετοχικού κεφαλαίου.

Bookmark and Share