NRZ: Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για τους Έλληνες σημαίνει νέες περικοπές και φόρους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

NRZ: Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για τους Έλληνες σημαίνει νέες περικοπές και φόρους

  •  «Eδώ και επτά χρόνια υποφέρει από τις συνέπειες τις πιο μακράς και βαθιάς ύφεσης στην μεταπολεμική της ιστορία»


Για βαρύ τίμημα στη συμφωνία Ελλάδας – δανειστών κάνει λόγο η... γερμανική εφημερίδα Νeue Ruhr Zeitung σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα.
«Xαμηλότερες συντάξεις, περισσότεροι φόροι: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις περικοπές» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.
«Οι δανειστές συμφώνησαν με την ελληνική κυβέρνηση για οικονομική βοήθεια δισ. ευρώ.
Αυτό όμως σημαίνει για τους Έλληνες περαιτέρω περικοπές», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην Ελλάδα «που εδώ και επτά χρόνια υποφέρει ήδη από τις συνέπειες τις πιο μακράς και βαθιάς ύφεσης στην μεταπολεμική της ιστορία» θα υπάρξουν κι άλλα «θύματα», παρά τα όσα υποσχέθηκε στις αρχές του 2015 ο αριστερός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Όπως σημειώνει η NRZ τα χρήματα που θα δοθούν στην Ελλάδα κατόπιν της συμφωνίας με τους δανειστές δεν πρόκειται ούτε αυτή τη φορά να καταλήξουν στους πολίτες ή την ελληνική οικονομία αλλά στους πιστωτές «πρωτίστως την ΕΚΤ».
Εν κατακλείδι «για τους Έλληνες το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης σημαίνει νέες περικοπές», από τις οποίες, όπως παρατηρεί και η γερμανική εφημερίδα πλήττονται κυρίως οι συνταξιούχοι και τα χαμηλά εισοδήματα.
Bookmark and Share