Παραδόθηκε σήμερα ο ανισόπεδος κόμβος Κ16 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Παραδόθηκε σήμερα ο ανισόπεδος κόμβος Κ16

  • Παραδόθηκε στην κυκλοφορία σήμερα, στις 11.00, ο ανισόπεδος κόμβος Κ16 (Κόμβος Λαχαναγοράς), στη συμβολή του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ και της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης.


Ο ανισόπεδος κόμβος...Κ16 είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, προϋπολογισμού 52,6 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Κ16 στη συμβολή του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ με την εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, που διαμορφώνεται στη θέση του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου, καθώς και την αναδιαμόρφωση των προσβάσεων της εσωτερικής Περιφερειακής.

Περιλαμβάνει τρεις γέφυρες, δεκάδες χιλιόμετρα δρόμων, παράπλευρο οδικό δίκτυο 10,5 χλμ. και βελτιώσεις βατότητας του άξονα ΠΑΘΕ (Πατρών - Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων) και της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, ενώ εξυπηρετεί τη σύνδεση του βασικού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας με ορισμένες από τις σημαντικότερες υποδομές, αλλά και το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Ο ανισόπεδος κόμβος Κ16 είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανισόπεδους κόμβους της χώρας και ενδεχομένως ο πλέον επιβαρυμένος από πλευράς κυκλοφοριακού φόρτου. Η κατασκευή του καταργεί την ισόπεδη σηματοδοτούμενη συμβολή του ΠΑΘΕ με την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα την αύξηση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, αλλά και την αναβάθμιση του συνόλου της περιοχής.

Έχει, δε, ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς αποτελεί ουσιαστικά τη νέα πύλη εισόδου της πόλης (από τα δυτικά), του λιμένα Θεσσαλονίκης και της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης (από τα δυτικά), αναδεικνύοντας την εξωστρέφεια και την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Θεσσαλονίκης με ένα μεγαλόπνοο, πρωτοποριακό και λειτουργικό έργο.

Όλες οι εργασίες για την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Κ16 και του κυκλικού κόμβου εκτελέστηκαν υπό συνθήκες συνεχούς κυκλοφορίας τόσο του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ όσο και της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης μετά του παράπλευρου οδικού δικτύου.
Bookmark and Share