Πανελλαδική άδεια και στα "τυπικής" εκτός από "υψηλής" ευκρίνειας κανάλια έως το 2021 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Πανελλαδική άδεια και στα "τυπικής" εκτός από "υψηλής" ευκρίνειας κανάλια έως το 2021

  • Με νέα νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε  ο Ν.Παππάς στην τροπολογία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, "ανοίγει" ακόμα περισσότερο η βεντάλια των τηλεοπτικών σταθμών που μπορούν να διεκδικήσουν άδεια εθνικής εμβέλειας.


Νομοτεχνική βελτίωση στην τροπολογία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας έκανε ο.. υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς. Με βάση την τροπολογία οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας θα μπορούν να εκπέμπουν και "τυπική" εκτός από υψηλή ευκρίνεια έως το 2021.

Οπως είπε ο ίδιος ο υπουργός στην Ολομέλεια, εξηγώντας την τροπολογία με την οποία εναρμονίζεται η νομοθεσία μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την εν λόγω τροπολογία καταργείται το 2α (του νόμου Παππά για τις άδειες). Ο ίδιος σε ό,τι αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές των σταθμών και τη νομοτεχνική βελτίωση διευκρίνισε ότι "εκ παραδρομής" δεν υπήρχε η αναφορά στην κατατεθείσα τροπολογία ότι οι σταθμοί θα πρέπει να έχουν και τυπική και υψηλή ευκρίνεια μέχρι το 2021."Εάν απότομα πάμε σε υψηλή ευκρίνεια τότε πάρα πολλοί συμπολίτες μας δεν θα μπορούν να βλέπουν τηλεόραση" τόνισε ο κ. Παππάς.

Επί της ουσίας με την εν λόγω νομοτεχνική βελτίωση "ανοίγει" ακόμα περισσότερο η βεντάλια των τηλεοπτικών σταθμών που μπορούν να διεκδικήσουν άδεια εθνικής εμβέλειας έως το 2021.
Μαρία Νταλιάνη
Bookmark and Share