ΗΠΑ: Στους 48,9 βαθμούς Kελσίου ο υδράργυρος στο Φοίνιξ! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΗΠΑ: Στους 48,9 βαθμούς Kελσίου ο υδράργυρος στο Φοίνιξ!

  • Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να ανέλθει εντός της ημέρας ο υδράργυρος στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει θερμοκρασία 48,9 βαθμών Κελσίου στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

«Σήμερα θα έχουμε την κορύφωση του... φαινομένου, αύριο η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, αλλά και πάλι αναμένουμε θερμοκρασίες άνω των 46,1 βαθμών στο Φοίνιξ» δήλωσε η μετεωρολόγος Μπιάνκα Ερνάντεζ της Μετεωρολογική Υπηρεσία του Φοίνιξ.
Στο διεθνές αεροδρόμιο Sky Harbor του Φοίνιξ οι αρχές αποφάσισαν τη ματαίωση 43 πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο για τις ώρες που θα επικρατούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες,.
Δεν είναι η πρώτη φορά που στο Φοίνιξ καταγράφονται εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες τέτοια εποχή. Την 26η Ιουνίου του 1990, ο υδράργυρος εκτοξεύτηκε στους 50 βαθμούς κελσίου, θερμοκρασία ρεκόρ όλων των εποχών στο αεροδρόμιο Sky Harbor.
Την ίδια ώρα στο Ντεθ Βάλεϊ στην ανατολική Καλιφόρνια και στην πόλη Νιντλς κοντά στα σύνορα της Αριζόνας, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι η ανώτερη θερμοκρασία θα ανέλθει έως και τους 52,8 βαθμούς κελσίου αυτήν την εβδομάδα.
Bookmark and Share