A.Τσελέντης: Προειδοποίηση για ενδεχόμενο ισχυρού μετασεισμού - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

A.Τσελέντης: Προειδοποίηση για ενδεχόμενο ισχυρού μετασεισμού


  • Για το ενδεχόμενο ισχυρού μετασεισμού, της τάξεως των 5 με 5,5 Ρίχτερ, δεδομένου του μεγάλου μεγέθους του χθεσινού σεισμού στη Λέσβο, προειδοποίησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Άκης Τσελέντης.

Από την .. συχνότητα του Real Fm, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου σημείωσε πως σύμφωνα με τους ειδικούς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, γι’ αυτό οι κάτοικοι πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί τις επόμενες 48 ώρες.

Όπως είπε, η καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός είναι μεγάλη, προσθέτοντας ότι έχει πληγεί το νότιο κομμάτι της Λέσβου και ιδίως η Βρίσα, όπου πάνω από το 70% των σπιτιών έχει σχεδόν καταρρεύσει.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης ανέφερε πως ο εγκέλαδος ξέσπασε με όλη του μανία στο χωριό Βρίσα, όπου, όπως είπε, πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει και αρκετά έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.
Τονίζοντας ότι προέχει η ασφαλεια των κατοίκων, διαβεβαίωσε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι σε ετοιμότητα και ήδη έχουν μεταβεί στο νησί τα συνεργεία των μηχανικών ώστε να γίνουν οι καταγραφές.
Μιλώντας νωρίτερα στο «Πρακτορείο FM» ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε πως «θα έχουμε μια πλούσια σεισμική ακολουθία στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται και σεισμοί της τάξης των 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ άρα δεν θα πρέπει να μας ανησυχήσει αυτή η εξέλιξη, αφού όσο πιο μεγάλους μετασεισμούς έχουμε τόσο πιο γρήγορα θα εκτονωθεί η κατάσταση».
Bookmark and Share