Χάκερς εκβιάζουν πελάτες κλινικής πλαστικής χειρουργικής.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Χάκερς εκβιάζουν πελάτες κλινικής πλαστικής χειρουργικής..


  • Προσωπικά στοιχεία και γυμνές φωτογραφίες προς πώληση!


Ομάδα κακόβουλων χάκερ με το ψευδώνυμο "Tsar Team" έθεσε προς πώληση στο Dark Web φωτογραφίες και προσωπικά στοιχεία 25.000 ανθρώπων που νοσηλεύτηκαν στην κλινική πλαστικής χειρουργικής... Grozio Chirurgija στη Λιθουανία.

Επιβεβαιώθηκε πως τα στοιχεία προήλθαν από τη βάση δεδομένων της κλινικής και ότι είναι πλέον διαθέσιμα προς πώληση μεμονωμένα αντί λύτρων από 50€ έως και 2.000 ευρώ ή συνολικά αντί 344.000 ευρώ σε bitcoin, με αντάλλαγμα τη διαγραφή τους.

Αρχικά, η κλινική υποστήριξε πως οι εγκληματίες ψεύδονταν για την επιτυχία του εγχειρήματός τους.

Κορυφαίος χειρουργός της κλινικής, ο Vygintas Kaikaris, επιβεβαίωνε ότι κλάπηκαν διευθύνσεις και ονοματεπώνυμα, αρνιόταν όμως ότι η λεία των «δήθεν χάκερ» περιελάμβανε και φωτογραφίες τους.

Αυτή η δήλωση φαίνεται ότι προσέβαλε τους εισβολείς, οι οποίοι απάντησαν δημοσιεύοντας πλήθος φωτογραφιών για κάποιους από τους πελάτες της κλινικής -οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι τους αφορούσαν και ότι η λήψη τους έγινε στην επίμαχη κλινική.

Μεταξύ των πελατών της Grozio Chirurgija είναι και διάσημα πρόσωπα, δύο τουλάχιστον από τους οποίους ανέφεραν στις Αρχές ότι επιχείρησαν να τους αποσπάσουν χρήματα για να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους από την υποκλοπή.

Αρχικά, οι εισβολείς είχαν επιχειρήσει να εκβιάσουν τη διεύθυνση της κλινικής επιβάλλοντάς της ένα «μικρό πρόστιμο για τα ανασφαλή συστήματα ΙΤ», εντούτοις ο στόχος τους δεν επιτεύχθηκε.

Μετά την αμφισβήτηση και την άρνηση της διεύθυνσης να υποκύψει στον εκβιασμό, οι εισβολείς ανακοίνωσαν ότι ανέβασαν το υλικό προς πώληση online.

Οι Αρχές διερευνούν το περιστατικό, ωστόσο τίποτα περισσότερο δεν έχει γίνει γνωστό για την εξέλιξη της έρευνάς τους.
Bookmark and Share