"Κόκκινο" από τη Μέρκελ στους μπράβους του Ερντογάν - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

"Κόκκινο" από τη Μέρκελ στους μπράβους του Ερντογάν

  • Στη Γερμανία "παιχνιδάκια" δεν… περνάνε. Και στους μπράβους του Ερντογάν, σε εκείνους που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια και στον ξυλοδαρμό Κούρδων και Αρμένιων διαδηλωτών έξω από την τουρκική πρεσβεία, απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα!

Είναι το νέο επεισόδιο στην κόντρα που έχει...ξεσπάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό ανάμεσα στη Γερμανία και την Τουρκία είναι αυτό με την άρνηση του Βερολίνου να δώσει βίζα στους φρουρούς του Τούρκου προέδρου! Ήδη, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ενημέρωσε την Άγκυρα πως τα μέλη της τουρκικής προεδρικής φρουράς που προκάλεσαν τα επεισόδια στην Ουάσινγκτον, δεν θα πάρουν βίζα για να συνοδεύσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο της G20 στο Αμβούργο.

Την αποκάλυψη πως η Γερμανία αρνήθηκε να δώσει βίζα στους μπράβους του Ερντογάν έγινε από την εφημερίδα Welt. Η απόφαση αυτή ήρθε αφού η Ουάσινγκτον ενημέρωσαν τη Γερμανία πως σε περίπτωση που ταξίδευαν στη χώρα οι φρουροί του Ερντογάν, θα έπρεπε να συλληφθούν αφού στις ΗΠΑ τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Η Γερμανία κατέστησε σαφές στην τουρκική κυβέρνηση πως όσοι αστυνομικοί έχουν κατηγορηθεί από τους Αμερικανούς για συμμετοχή στα επεισόδια εναντίον Αμερικανών πολιτών, Κουρδικής και Αρμένικης καταγωγής, δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη Γερμανία. Ο Ερντογάν θα βρεθεί στο Αμβούργο στις 7 και 8 Ιουλίου για τη Σύνοδο της G20.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τουρκική κυβέρνηση έχει στείλει στις γερμανικές αρχές κατάλογο με 50 άτομα που θα συνοδεύουν τον Ερντογάν. Ανάμεσά τους και οι φρουροί που κατηγορούνται από τις ΗΠΑ, τα ονόματα των οποίων βγήκαν από τη λίστα, με τη Γερμανία να στέλνει έτσι μήνυμα πως δεν θα ανεχθεί να γίνουν στο έδαφός τους έκτροπα όπως εκείνα της Ουάσινγκτον.

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία (BKA) ενημέρωσε την τουρκική κυβέρνηση ότι δεν θα γίνει ανεκτή η κατάχρηση εξουσίας από τα μέλη της προεδρικής φρουράς του Ερντογάν. «Οι ξένοι συνάδελφοί έχουν μόνο το δικαίωμα της αυτό-άμυνας και τίποτα άλλο» δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος.

«Στους δρόμους μας, μόνο η αστυνομία του Αμβούργου έχει λόγο – και κανένας άλλος», δήλωσε στην Die Welt ο υπουργός Εσωτερικών του Αμβούργου, Andy Grote.

Όλα αυτά ενώ οι γερμανικές αρχές περιμένουν πως η επίσκεψη του Ερντογάν θα προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών στο Αμβούργο, καθώς αναμένεται να κινητοποιηθούν χιλιάδες διαδηλωτές εναντίον του αλλά πως θα υπάρξουν και διαδηλώσεις από τις εθνικιστικές ομάδες των φανατικών οπαδών του. «Οι Κούρδοι μπορούν να επιτεθούν στους εθνικιστές Τούρκους και αντίστροφα», ανέφερε σε εμπιστευτική έκθεση η γερμανική μυστική υπηρεσία.
Bookmark and Share