Θέμα ημερών είναι η πλήρης ανακατάληψη της Μοσούλης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Θέμα ημερών είναι η πλήρης ανακατάληψη της Μοσούλης

  • Ένα-ένα τα "κάστρα" του ISIS πέφτουν.
  • Σε δεινή θέση πλέον το Ισλαμικό Κράτος που χάνει έδαφος καθημερινά σε Ιράκ και Συρία


Τα ιρακινά στρατεύματα ανακατέλαβαν τη συνοικία αλ Φάρουκ της Μοσούλης, στη βορειοδυτική πλευρά της Παλιάς Πόλης από τους..τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε ο στρατός.

Η συνοικία βρίσκεται απέναντι από το ιστορικό τέμενος αλ Νούρι το οποίο κατέστρεψαν την προηγούμενη εβδομάδα οι τζιχαντιστές.

Στο μεταξύ ένας Ιρακινός στρατηγός δήλωσε σήμερα ότι σε μερικές ημέρες ο στρατός θα έχει υπό τον πλήρη έλεγχό του τη Μοσούλη. «Μόνο ένα μικρό μέρος της πόλης, κυρίως η Παλιά Πόλη μένει», δήλωσε ο υποστράτηγος Άμπντουλ Γάνι αλ Ασάντι.

«Από στρατιωτικής άποψης το Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) έχει τελειώσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η περιοχή που ελέγχει πλέον το ΙΚ στη Μοσούλη, που μέχρι πρότινος ήταν η ντε φάκτο πρωτεύουσά του στο Ιράκ, είναι μικρότερη από δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα, εξήγησε ο Ασάντι.

Μια απόπειρα του ΙΚ αργά χθες Κυριακή να επιστρέψει στις συνοικίες έξω από την Παλιά Πόλη απέτυχε, τόνισε, επισημαίνοντας ότι η πόλη θα πέσει «σε πολύ λίγες ημέρες, αν το θέλει ο Θεός».

Μετά τη σύντομη αντεπίθεση των τζιχαντιστών, σήμερα ο ιρακινός στρατός ελέγχει εξονυχιστικά τις δύο συνοικίες της δυτικής Μοσούλης.

Η χθεσινοβραδινή επίθεση σκόρπισε τον πανικό στους κατοίκους που είχαν επιστρέψει στις συνοικίες Τάνακ και Γιάρμουκ. Οι τζιχαντιστές διείσδυσαν σε αυτή την περιοχή που ελέγχει ο στρατός, προσποιούμενοι τους πολίτες που επιθυμούν να επιστρέψουν στις εστίες τους, δήλωσε ο αλ Ασάντι.

«Η ομάδα (των δραστών) ήρθε με τους εκτοπισμένους και εγκαταστάθηκε στην Τάνακ. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν και εξαπέλυσαν την επίθεση», εξήγησε.

Σύμφωνα με έναν γιατρό που βρίσκεται στην περιοχή, από την αντεπίθεση του στρατού σκοτώθηκαν πολλοί τζιχαντιστές.
Bookmark and Share