ΟΛΘ: Το αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου η ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΟΛΘ: Το αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου η ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης

  • Η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προσφορά των 231.926.000, υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 180 εκατ. την επόμενη επταετία και τα αναμενόμενα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης.

Ένα ακόμη βήμα προς την... ολοκλήρωση και τυπικά της παραχώρησης του 67% της ΟΛΘ ΑΕ έγινε σήμερα μετά την απόφαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ να ανακηρύξει Προτιμώμενο Επενδυτή την κοινοπραξία των εταιρειών «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Terminal Link SAS» και της «Belterra Investments Ltd.», συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Θα ακολουθήσει η υποβολή του φακέλου άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και η υπογραφή τη συμφωνίας από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη.

Στη συνέχεια η σύμβαση παραχώρησης θα περάσει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση ώστε να γίνει νόμος του κράτους. Το επόμενο βήμα είναι να καταθέσει το ποσό των 231,926 εκατομμυρίων ευρώ η κοινοπραξία. Η παραχώρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το νωρίτερο στα τέλη Οκτωβρίου και τα ο αργότερο μέχρι τα μέσα τους ερχόμενου Νοεμβρίου.

Η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προσφορά των 231.926.000, υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 180 εκατ. την επόμενη επταετία και τα αναμενόμενα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης (αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών της ΟΛΘ Α.Ε.), αναμενόμενου συνολικού ύψους πλέον των 170 εκατ.

Στο συνολικό ποσό λαμβάνονται επίσης υπόψη τα αναμενόμενα μερίσματα που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ για το υπολειπόμενο ποσοστό του 7,22%, καθώς και οι εκτιμώμενες, πέραν των ελάχιστων υποχρεωτικών, επενδύσεις μέχρι την λήξη της παραχώρησης το 2051.
Bookmark and Share