Πανευρωπαϊκό ρεκόρ καύσωνα στην Ελευσίνα! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Πανευρωπαϊκό ρεκόρ καύσωνα στην Ελευσίνα!

 
  • Στους 45 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αττική.


Για πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας στην Αττική, που ξεπέρασε τους 45 βαθμούς Κελσίου, κάνει...λόγο σε ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνοςω- οποίος ήταν και ο πρώτος μετεωρολόγος που προειδοποίησε για τη σφοδρότητα του καύσωνα αυτών των ημερών ήδη από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Όπως αναφέρει, ο υδράργυρος άγγιξε τους 45,3°C στην Ελευσίνα, θερμοκρασία που σε καμία άλλη περιοχή της Ευρώπης δεν καταγράφηκε.
Επίσης, όπως αναφέρει, σε πολλές περιοχές του νόμου Αττικής ο υδράργυρος έφτασε με σχετική ευκολία τους 44°C (Ασπρόπυργος, Φιλαδέλφεια, Μαρκόπουλο) αλλά και σε δεκάδες άλλες τους 43°C αντίστοιχα- ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε πολλές περιοχές καταγράφηκαν θερμοκρασίες κοντά στους 43-44°C και τοπικά 45°C στη Λάρισα.
«Επομένως, με βάσιμα στοιχεία πλέον, μπορούμε να μιλάμε για τιμές στα θερμόμετρα που είχαν 10 χρόνια να σημειωθούν!» αναφέρει χαρακτηριστικά- συμπληρώνοντας πως οι θερμοκρασίες θα είναι παρόμοιες και το Σάββατο, όπως και την Κυριακή, αλλά τη Δευτέρα θα πέσουν, λόγω των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων...








Bookmark and Share