Ο «τζιχαντιστής με τη φανέλα της Άρσεναλ» είχε πρόσβαση στα τούνελ κάτω από τη Βουλή! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Ο «τζιχαντιστής με τη φανέλα της Άρσεναλ» είχε πρόσβαση στα τούνελ κάτω από τη Βουλή!


  • Ποιο στοιχείο τον συνδέει με την πολύνεκρη επίθεση στο μετρό του Λονδίνου το 2005
  • Ποτέ δεν έκρυψε τις εξτρεμιστικές του απόψεις, επισημαίνουν τα βρετανικά μμε.



Πρόσβαση στις υπόγειες σήραγγες που περνούν κάτω και από το βρετανικό κοινοβούλιο είχε ο ένας από τους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν στο... Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου. Ο Κουρούμ Μπατ, που την ώρα της επίθεσης φορούσε την φανέλα της Άρσεναλ, εργαζόταν στον σταθμό Γουέστμίνστερ του υπόγειου σιδηρόδρομου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα βρετανικά μμε.

Τελικά ο μακελάρης είχε απολυθεί από την εταιρία London Underground, που διαχειρίζεται τις σήραγγες αυτές, όχι όμως γιατί θεωρήθηκε επικίνδυνος, αλλά γιατί δεν ήταν καλός στην δουλειά του. Η εφημερίδα Daily Mail μεταδίδει ακόμα πως εργάστηκε και στον σταθμό Canada Water στα Ντόκλαντς. Δημοσιεύει μάλιστα και μια φωτογραφία του από εκεί, τραβηγμένη τον Μάιο του 2016, όπου ο Μπατ ποζάρει με ένα πορτοκαλί γιλέκο και μπλε στολή.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες των Times, ο ίδιος άντρας είχε εργαστεί για κάποιον από εκείνους που κατηγορήθηκαν επισήμως για την εκπαίδευση του επικεφαλής των βομβιστών της 7ης Ιουλίου 2005 στο μετρό του Λονδίνου, και ο οποίος ήταν αντικείμενο έρευνας τόσο της αστυνομίας όσο και της μυστικής υπηρεσίας MI5.

Ο Μπατ εξάλλου δεν προσπάθησε ποτέ να κρύψει τις εξτρεμιστικές του απόψεις. Είχε ξεδιπλώσει την σημαία του Ισλαμικού Κράτους μέσα στο Ρίτζεντ Παρκ, στο κέντρο του Λονδίνου, στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ του Channel 4, με τίτλο «Οι τζιχαντιστές της διπλανής πόρτας». Εκεί φαίνεται να παρεμβαίνει όταν η αστυνομία έκανε έλεγχο σε έναν σύντροφό του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του η MI5 - η οποία μάλιστα παρέμενε ανοιχτή έως το βράδυ του Σαββάτου, που ο Μπατ με δύο ακόμα τρομοκράτες εκτέλεσαν την επίθεσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπατ έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο ως παιδί - πρόσφυγας από το Πακιστάν. Ο πατέρας του, που εργάστηκε σε μανάβικο στο ανατολικό Λονδίνο, πέθανε το 2003, ενώ ο Μπατ ήταν ακόμη έφηβος.
Bookmark and Share