Η πρόταση Σκουρλέτη απορρίφθηκε απ΄τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Η πρόταση Σκουρλέτη απορρίφθηκε απ΄τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ

  • Άκαρπη η συνάντηση Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εσωτερικών το Σάββατο.
  • Παραμένει το χάος με τα σκουπίδια

Στη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός παρουσίασε στους...εργαζόμενους τη νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα για τους συμβασιούχους, έτσι όπως αυτή συμφωνήθηκε στη σύσκεψη της Παρασκευής στο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ είπε πως η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης έχει μεγάλη απόσταση από αυτά που ζητά η Ομοσπονδία και συμπλήρωσε πως πλέον το ζήτημα θα το αναλάβουν οι νομικοί σύμβουλοι και η εκτελεστική επιτροπή που θα πάρει τις αποφάσεις. «Εχουμε την υποχρέωση να τη δούμε με τους νομικούς συμβούλους μας και να πάρουμε αποφάσεις ως εκτελεστική επιτροπή για να απαντήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, μετά τη συνάντηση.

«Οι νέες συμβάσεις που δίνονται δεν καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους. Η Ομοσπονδία έχει πει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν αορίστου χρόνου.

Καταλαβαίνουμε την κοινωνία, η κοινωνία καταλαβαίνει ότι έχουμε δίκιο», πρόσθεσε και σε ερώτηση για το αν θα βγουν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους, ξεκαθάρισε: «Δεν θα βγει κανένας πριν καταλήξει η ομοσπονδία, πρόκειται για 10.000 ανθρώπινες ψυχές».

«Η κυβέρνηση σε αυτή τη διαδικασία προσπαθεί να ρίξει το μπαλάκι στους δημάρχους και να φανεί ότι αυτοί απολύουν τους ανθρώπους», κατέληξε ο Νίκος Τράκας.

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις επαφές για τη λύση του προβλήματος. Ο Πάνος Σκουρλέτης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, ενώ το ΔΣ της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα για τις εξελίξεις στο ζήτημα των συμβασιούχων.
Bookmark and Share