Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του πύργου που κάηκε στο Λονδίνο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του πύργου που κάηκε στο Λονδίνο

  • Απόλυτη καταστροφή
  • Video + pics
  • Η αστυνομία του Λονδίνου θα αναθεωρήσει προς το επάνω τον αριθμό των 58 αγνοουμένων που θεωρούνται νεκροί στην πυρκαγιά του πύργου των εργατικών κατοικιών



 Η αστυνομία του Λονδίνου...ανακοίνωσε την Κυριακή το βράδυ ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θεωρείται ότι έχασαν την ζωή τους στην πυρκαγιά του πύργου του δυτικού Λονδίνου είναι πιθανόν να αυξηθεί.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο αριθμός των 58 που έχει ανακοινωθεί θα αναθεωρηθεί αύριο: «Ο αριθμός των αγνοουμένων έχει αυξηθεί από χθες από τους 58», ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου Στιούαρτ Κάντι.

Χθες, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι παραδέχθηκε ότι η ανταπόκριση των βρετανικών αρχών δεν ήταν η προσήκουσα. Καθώς αυξάνεται η οργή για την διαχείριση της τραγωδίας, η Μέι συναντήθηκε με κατοίκους του Grenfell Tower και δεσμεύθηκε προσωπικά να εποπτεύσει την διαχείριση των συνεπειών της καταστροφής, ενώ διαδηλωτές κατέκλυζαν τους δρόμους γύρω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Αποδυναμωμένη από την ήττα της στο εκλογικό στοίχημα της περασμένης εβδομάδας, η Τερέζα Μέι επικρίθηκε για την αντίδρασή της στην καταστροφή και χρειάσθηκε να απομακρυνθεί από συγκέντρωση κατοίκων χθες υπό ισχυρή αστυνομική προστασία, καθώς οι διαδηλωτές φώναζαν «Ντροπή σου!». «Η ανταπόκριση των υπηρεσιών Εκτακτης Ανάγκης, του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της κοινότητας ήταν ηρωική», δήλωσε η πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή της.

«Ομως, ειλικρινά, η υποστήριξη επί τόπου για οικογένειες που χρειάζονταν βοήθεια ή στοιχειώδη ενημέρωση τις πρώτες ώρες έπειτα από αυτήν την φοβερή καταστροφή δεν ήταν αρκετή».

Αν και η τραγωδία προκάλεσε κύμα αλληλεγγύης, με πλήθος ανθρώπων να προσφέρουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα, απελευθέρωσε επίσης την οργή κατά των αρχών καθώς ο καμένος πύργος εξελίχθηκε σε σύμβολο μίας βαθιά διαιρεμένης κοινωνίας. Χθες οι διαδηλωτές φώναζαν «θέλουμε δικαιοσύνη» καθώς εισέβαλλαν στο δημαρχείο του Κένσιγκτον και Τσέλσι ελπίζοντας να αντιπαρατεθούν με τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Οι κάτοικοι του Grenfell Tower καταλογίζουν στην Τερέζα Μέι ότι καθυστέρησε να επισκεφθεί τους πληγέντες, στις τοπικές αρχές ότι εκώφευσαν στις προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα του κτιρίου και ότι δεν υποστήριξαν τους ανθρώπους που έχασαν συγγενείς και τα σπίτια τους.

Η αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από το εσωτερικό του πύργου. Tα βίντεο που τραβήχτηκαν από το εσωτερικό του Grenfell Tower αποκάλυψαν τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την πύρινη κόλαση στα διαμερίσματα και τους διαδρόμους.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως οι έρευνες συνεχίζονται και πως δυστυχώς υπάρχει η πιθανότητα πολλοί σοροί να μην μπορέσουν να αναγνωρισθούν εξαιτίας των συνθηκών από τις υψηλές θερμοκρασίες και την ολική καταστροφή στο εσωτερικό.











.
Bookmark and Share