Εξαιρετικά δύσκολη η υπόθεση στο Μενίδι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Εξαιρετικά δύσκολη η υπόθεση στο Μενίδι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ


  • Η εξιχνίαση της υπόθεσης του θανάτου του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι θεωρείται πολύ δύσκολη, καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν σημειωθεί λάθη τα οποία δυσχεραίνουν το έργο των αρχών ως προς την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παράλληλα να...σημειωθεί πως μόλις τη Δευτέρα σημειώθηκε ένα μπαράζ επίρριψης των ευθυνών μεταξύ αστυνομίας και του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» τονίζοντας ότι η ενημέρωσή των αρχών πως υπάρχει σφαίρα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως αφότου γνωστοποιήθηκε πως ο θανάσιμος τραυματισμός προήλθε τελικά απο σφαίρα πρώτα στο σημείο μετέβησαν οι τηλεοπτικές κάμερες και στη συνέχεια η αστυνομία ενώ στην αστυνομία παράλληλα εκτιμούν ότι θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη αν η ενημέρωσή τους είχε γίνει από το βράδυ της Πέμπτης και η επιχείρηση εκκινούσε από το βράδυ της ίδιας ημέρας στην περιοχή, καθώς όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις.

Οπως τονίζουν αστυνομικές πηγές το πρωί της επομένης που έγινε τελικά η ενημέρωση των αρχών, έπρεπε να φροντίσουν να φθάσουν στα σπίτια που είχαν σημειωθεί τα γλέντια το βράδυ της Πέμπτης χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, κάτι που φαινομενικά έμοιαζε αδύνατο με αποτέλεσμα οι δράστες να μπορούν να τραπούν σε φυγή.

Αξίζει να τονιστεί ότι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και της ΟΠΚΕ ετοιμάζονταν το πρωί της Παρασκευής να εισβάλλουν σε ύποπτα σπίτια όταν και έλαβαν εντολή από τους ανωτέρους τους να μην προβούν σε καμία κίνηση μέχρι να έλθουν στο σημείο ενισχύσεις προκειμένου να συνδράμουν στο έργο τους κάτι που καθυστέρησε επιπλέον την διαδικασία. Με την έλευσή τους στο σημείο υπολογίζεται ότι ήταν πολλοί και εκείνοι που είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και είχαν φροντίσει καλά να κρυφτούν τα όπλα τους.

Οι αρχές έστησαν την επιχείρησή τους στην περιοχή με βάση τις καταγγελίες που είχαν λάβει το βράδυ της Πέμπτης για πυροβολισμούς σε συνδυασμό με δυνατή μουσική.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» η πρώτη αναφορά πραγματοποιήθηκε στις 19:30 ενώ στη συνέχεια έγιναν ακόμη δύο καταγγελίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο σπίτια που έφθασε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ και προχώρησε σε μηνύσεις ήταν στις οδούς Μόρνου και Αθανασίου Μπόσδα, με το δεύτερο να είναι εκείνο στο οποίο ομολόγησεο 23χρονος ότι πυροβολούσε με καραμπίνα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το όπλο το είχε πάρει από άλλον και δεν ήταν δικό του ενώ τη Δευτέρα αφέθηκε ελεύθερος αφού το δικαστήριο έκριν ε την αναστολή της ποινής φυλάκισης 40 μηνών που του είχε επιβάλλει.

«Δεν έχω σχέση με τον τραυματισμό του παιδιού. Εγώ πυροβόλησα με καραμπίνα, την οποία θα παραδώσω στην Αστυνομία», σημείωσε ο 23χρονος κατά την επιστροφή του στο Μενίδι.

«Μας επιτίθενται χωρίς να φταίμε. Εμείς είμαστε με την οικογένεια του παιδιού που χάθηκε. Ευχόμαστε να βρεθεί αυτός που το έκανε και να πεθάνει», υποστήριξε η αδερφή του 23χρονου ενώ ο πατέρας της οικογένειας ανάφερε πως το γλέντι πραγματοποιήθηκε λόγω αρραβώνα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια κάτω από τα οποία ο 11χρονος έχασε τη ζωή του. Η Εισαγγελία διέταξε διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί η ακριβής φορά και ακτίνα της θανατηφόρας βολής που κόστιζε τη ζωή του μικρού Μάριου. Ωστόσο, δεν είναι εκείνοι που εικάζουν πως ενδεχομένως το βράδυ της Πέμπτης να έχουν πυροβολήσει αρκετά άτομα από διαφορετικά σημεία, έτσι είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί ο δράστης αφού μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε όπλο, έτσι οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση.
Bookmark and Share