Τριγμούς στην ΕΛ.ΑΣ προκαλεί το "άβατο των Εξαρχείων" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Τριγμούς στην ΕΛ.ΑΣ προκαλεί το "άβατο των Εξαρχείων"

  • Τριγμούς στην Ελληνική Αστυνομία και επιβεβαίωση της θεωρίας του… άβατου επιφέρει η διαταγή απαγόρευσης της εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες...του "Ελεύθερου Τύπου" μεγάλο ζήτημα αποτελεί πλέον για τους επικεφαλής αξιωματικούς η τήρηση της συγκεκριμένης απόφασης. Και αυτό γιατί μπορεί οι συνδικαλιστές αστυνομικοί να δηλώνουν πως θα πειθαρχήσουν και θα ματαιώσουν την εκδήλωση αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα πράξουν το ίδιο μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η χθεσινή διαταγή του γαδάρχη αναφέρει, πάντως, ότι από τις 6.00 σήμερα το πρωί μέχρι τις 24.00 της ίδιας ημέρας απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας "κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία" στα Εξάρχεια, στο Κολωνάκι και τις γύρω περιοχές.

Στην περίπτωση που οι αντιεξουσιαστές προβούν στη δική τους εκδήλωση χωρίς κανείς να τους αποτρέψει ή συλλάβει τους διοργανωτές της, τότε ενισχύεται η άποψη περί άβατου στα Εξάρχεια, αναφέρουν κύκλοι του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συνέπειες της κίνησης της ΠΟΑΣΥ θα φανούν το επόμενο χρονικό διάστημα, υποστηρίζουν αξιωματικοί της Αστυνομίας, καθώς ανησυχούν για "δράσεις" εναντίον μεμονωμένων αστυνομικών και αύξηση της έντασης και της σφοδρότητας επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Παράλληλα θεωρούν ότι η συνδικαλιστική ενέργεια "συσπείρωσε" συλλογικότητες του αναρχικού χώρου που βρίσκονταν σε διάσταση, εναντίον του ένστολου "κοινού εχθρού".
Bookmark and Share