Δήμαρχοι ζητούν αναλογικά διόδια στην Εγνατία Οδό - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Δήμαρχοι ζητούν αναλογικά διόδια στην Εγνατία Οδό

  • Υπέρ των αναλογικών διοδίων στην Εγνατία Οδό και αντίθετοι στην τοποθέτηση μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων τοποθετήθηκαν οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων Μακεδονίας, Θράκης και Ηπείρου, σε χθεσινή τους συνάντηση.

Οι εκπρόσωποι των...δημοτικών αρχών της ευρείας αυτής ζώνης τόνισαν πως είναι σημαντικό να πληρώνει ο πολίτης ανάλογα με τη χρήση του δρόμου που κάνει. Παράλληλα, ζήτησαν να μην εφαρμοστεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση και να μη λειτουργήσουν νέα διόδια (μετωπικά ή πλευρικά) μέχρι την εφαρμογή του αναλογικού συστήματος χρέωσης.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., που πραγματοποιήθηκε παρουσία των προέδρων της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ευάγγελου Λαμπάκη και της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννη Λώλου. Ο κ. Κυρίζογλου επισήμανε ότι είχε επίσης επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Γιάννη Βοσκόπουλο, ο οποίος του ανέφερε ότι συμφωνεί με το πνεύμα των αιτημάτων αυτών.

Οπως τονίστηκε, οι δήμαρχοι θα απευθύνουν τα παραπάνω αιτήματα στην κυβέρνηση και σε περίπτωση που δεν εισακουστούν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαμπάκης επισήμανε ότι, αν εφαρμοστεί η λειτουργία των διοδίων που έγιναν γνωστά, θα επιβαρυνθούν το εμπόριο και οι μεταφορές και κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε εξαθλίωση, ιδιαίτερα την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που είναι η φτωχότερη περιοχή στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο κ. Λώλος σημείωσε ότι το όποιο τίμημα θα πρέπει να είναι υποφερτό, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να πραγματοποιηθεί συνάντηση των δημάρχων με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη.
Bookmark and Share