Brexit: Ε.Ε. και Βρετανία συμφώνησαν για προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Brexit: Ε.Ε. και Βρετανία συμφώνησαν για προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησαν στο χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών για το Brexit, καθώς και στις προτεραιότητες των διαπραγματεύσεων, όπως ανέφεραν οι δύο πλευρές σε επίσημη, κοινή δήλωσή τους.

Η Δευτέρα 19 Ιουνίου είναι η πρώτη ημέρα των... επίσημων διαπραγματεύσεων μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για τους όρους της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως σημειώνεται στο έγγραφο -στο οποίο καταγράφονται οι γενικοί όροι των συνομιλιών- ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ και ο Βρετανός αρμόδιος υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις συμφώνησαν οι συνομιλίες, οι οποίες θα διεξαχθούν έως τον Οκτώβριο, να εστιάσουν στα δικαιώματα των πολιτών, τον οικονομικό διακανονισμό και άλλα θέματα για τους όρους του διαζυγίου, καθώς και σε έναν χωριστό διάλογο με την Βόρεια Ιρλανδία.
Ο κ. Ντέιβις δήλωσε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα καταθέσει πρόταση αναφορικά με το ζήτημα των δικαιωμάτων των πολιτών στους αρχηγούς των 27 κρατών - μελών της Ε.Ε. στην Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες και θα δώσει στην δημοσιότητα στις 26 Ιουνίου έγγραφο το οποίο θα περιγράφει αναλυτικά την βρετανική πρόταση.
Η αποχώρηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 29 Μαρτίου 2019, εκτός εάν οι υπόλοιπες 27 χώρες της Ε.Ε. συμφωνήσουν σε παράταση της διαπραγμάτευσης με τη Μεγάλη Βρετανία.
Bookmark and Share