Τι σχέση έχει η Coca Cola.. με το μαύρισμα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Τι σχέση έχει η Coca Cola.. με το μαύρισμα.

  • Προσπαθώντας να αποκτήσουν το ιδανικό μαύρισμα, οι Βρετανίδες άρχισαν να βάζουν, αντί για αντηλιακό... Coca Cola στο σώμα τους, καθώς θεωρούν ότι το καραμελόχρωμα που περιέχει θα τους δώσει το πολυπόθητο μαύρισμα. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο, προειδοποιεί ο Independent.

Ξεκίνησε ως μόδα στη Βρετανία το περσινό καλοκαίρι, όμως, σιγά σιγά έχει αρχίσει να..κερδίζει έδαφος και σε άλλες χώρες.

Προσπαθώντας να αποκτήσουν το ιδανικό μαύρισμα, οι Βρετανίδες άρχισαν να βάζουν, αντί για αντηλιακό... Coca Cola στο σώμα τους, καθώς θεωρούν ότι το καραμελόχρωμα που περιέχει θα τους δώσει το πολυπόθητο μαύρισμα. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο, προειδοποιεί ο Independent.

Αντίθετα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ακριβώς επειδή η Coca Cola είναι όξινη, μπορεί να απολεπίσει το δέρμα και να το κάνει πιο ευαίσθητο στα εγκαύματα.

«Αν και μερικοί θεωρούν ότι η Coca Cola μπορεί να επιταχύνει το μαύρισμα, η πραγματικότητα είναι ότι μπορεί να κάνει αρκετή ζημιά και θα έλεγα να την κρατήσετε μακριά από το δέρμα σας» λέει στο περιοδικό Allure ο δερματολόγος Τζόσουα Ζίχνερ. «Μπορεί προσωρινά να μαυρίσεις όμως κάνει πολύ πιο εύκολη τη διείσδυση της UV ακτινοβολίας και μακροπρόθεσμα να καταστρέψει το δέρμα» προσθέτει.
Bookmark and Share