Η Google μάς πάει... μουσείο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Η Google μάς πάει... μουσείο

  • Εικονικές επισκέψεις σε μουσεία με πλήθος πληροφοριών για χιλιάδες έργα τέχνης προσφέρει πλέον η μηχανή αναζήτησης της εταιρείας..

Κάθε...μήνα, στη μηχανή αναζήτησης της Google γίνονται περισσότερες από 500 εκατομμύρια αναζητήσεις σχετικές με την τέχνη. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο εξής είναι διαθέσιμες από τους χάρτες της πλήθος πληροφοριών για θέματα που αφορούν την τέχνη.

Εικονικές επισκέψεις στα μουσεία

Η Google επίσης πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό στο Street View, το “think digital museum guide", που παρέχει βασικές γνώσεις για τα έργα τέχνης ενώ είναι εφικτές εικονικές επισκέψεις στα μουσεία.

Η ομάδα Google Arts & Culture ένωσε τις δυνάμεις της με τους μηχανικούς της αναζήτησης Google για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο τα συστήματα της Google κατανοούν και αναγνωρίζουν τα έργα τέχνης, τους χώρους που μπορούμε να τα δούμε από κοντά, τους καλλιτέχνες που τα φιλοτέχνησαν, τα υλικά που χρησιμοποίησαν, την καλλιτεχνική περίοδο που ανήκουν και τις συνδέσεις μεταξύ όλων αυτών.

Τώρα, όταν κάνετε αναζήτηση για έναν καλλιτέχνη, θα δείτε ένα διαδραστικό πάνελ πληροφοριών με τους τρόπους που μπορείτε να εξερευνήσετε τα έργα του σε υψηλότερο επίπεδο, όπως το να δείτε μια συλλογή από έργα του ή, να περιηγηθείτε στα μουσεία όπου μπορείτε να δείτε τους πίνακές του. Για μερικά έργα, μπορείτε να κάνετε κλικ για να δείτε την εικόνα σε υψηλή ανάλυση από το Google Arts & Culture.

Από σήμερα, η εικονική περιήγηση στο Street View έχει περισσότερες πληροφορίες -από το desktop και τον browser Chrome στο κινητό. Καθώς περιηγείστε στα δωμάτια των μουσείων στους χάρτες του Google θα δείτε σαφή και χρήσιμα σχόλια στον τοίχο δίπλα από κάθε έργο.

Κάνοντας κλικ σε αυτά τα σχόλια, θα μεταφερθείτε σε μια νέα σελίδα με περισσότερες πληροφορίες που παρέχονται από εκατοντάδες γνωστά μουσεία. Θα μπορείτε επίσης να κάνετε ζουμ σε εικόνες υψηλής ανάλυσης.

Λογισμικό οπτικής αναγνώρισης

Για να δημιουργηθούν αυτά τα χαρακτηριστικά, η Google έβαλε σε λειτουργία το λογισμικό οπτικής αναγνώρισης. Ένα λογισμικό παρεμφερές με το πώς η τεχνολογία μηχανικής μάθησης σας επιτρέπει να αναζητείτε αρχεία στη φωτογραφική σας συλλογή στο Google Photos, αυτό το λογισμικό σκάναρε τους τοίχους των μουσείων σε όλο τον κόσμο, προσδιορίζοντας και κατηγοριοποιώντας περισσότερα από 15.000 έργα.
Bookmark and Share