Σε αναμονή προστίμου-μαμούθ στην Google. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Σε αναμονή προστίμου-μαμούθ στην Google.


  • "Λίγες εβδομάδες πριν οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχίσουν να παίρνουν τις καλοκαιρινές τους άδειες, δικηγόροι και εκπόσωποι ομάδων συμφερόντων αναμένουν τη ανακοίνωση του ύψους που θα έχει το πρόστιμο το οποίο θα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη γνωστή εταιρεία αναζήτησης (και όχι μόνο) Google, στο πλαίσιο της αντιμονοπωλιακής της νομοθεσίας",όπως μεταδίδει το Bloomberg:

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, υποστηρίζουν ότι δεν αθ εκπλαγούν εάν ακούσουν ένα πρόστιμο ύψους άνω του... 1,2 δισεκ. Δολαρίων, το οποίοι είχε επιβληθεί για τους ίδιους λόγους στην Intel Corp. Το 2009.

Κάτι τέτοιο θα ήταν μια ακόμα επίδειξη ισχύος της Επιτρόπου Ανταγωνισμού Μαργκέτ Βεστάγκερ, που επέβαλε τον περασμένο Αύγουστο στην Apple Inc. πρόστιμο ύψους 13 δισεκ. ευρώ (14,5 δισεκ. δολαρίων). Η Google αποτελεί προτεραιότητα για τις Βρυξέλλες, καθώς η εταιρεία που έχει έδρα της την Καλιφόρνια, έχει μονοπωλήσει διεθνώς την ηλεκτρονική διαφήμιση. Ο Στέφεν Κινσέλα, δικηγόρος εταιρειών που έχουν προσφύγει στα ευρωπαϊκά όργανα σχετικά με τις μεθόδους της Google, δήλωσε: "Αν πρόκειται να επιβληθεί πρόστιμο, αυτό πρέπει να είναι το μεγαλύτερο δυνατό" και πρόσθεσε: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που επιβληθεί πρόστιμο, αυτό πρέπει να λειτουργεί αποτρεπτικά για παρόμοιες πρακτικές στο μέλλον".

Από την πλευρά της η Google, επιλέγει τη σιωπή. Ωστόσο, οι εκπρόσωποί της έχουν αποφύγει μέχρι σήμερα, να επιδιώξουν συνάντηση με τις ρυθμιστικές Αρχές της ΕΕ, προκειμένου να συζητήσουν πιθανές αλλαγές σε πρακτικές, που θα μπορούσαν να αποτρέψουν ένα πολύ υψηλό πρόστιμο.
Bookmark and Share