Kατά μια βαθμίδα αναβάθμισε την Ελλάδα η Moody’s. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Kατά μια βαθμίδα αναβάθμισε την Ελλάδα η Moody’s.

  • Ωστόσο ο οίκος αποφάσισε τη μικρότερη δυνατή αναβάθμιση κατά μια μονάδα, ενώ οι ελληνικοί τίτλοι παραμένουν στην κατηγορία junk (σκουπίδια).

Κατά μια βαθμίδα σε «Caa2» αναβάθμισε το ελληνικό δημόσιο οίκος Moody’s για την αξιολόγηση του ελληνικού δημοσίου σημειώνοντας πως τα σημεία κλειδιά για αυτή...την απόφαση ήταν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, οι βελτιωμένες δημοσιονομικές προοπτικές στο τέλος του 2016 και οι ενδείξεις για σταθεροποίηση της Οικονομίας.

Παρόλα αυτά, ο οίκος αποφάσισε τη μικρότερη δυνατή αναβάθμιση κατά μια μονάδα, ενώ οι ελληνικοί τίτλοι παραμένουν στην κατηγορία junk.

Σύμφωνα με αναλυτές η αναβάθμιση από τη Moody's ήταν αναμενόμενη λόγω της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με την έκθεση της Moody's οι αξιολογήσεις της Ελλάδας θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν περαιτέρω αν υπήρχαν σαφείς αποδείξεις ότι η οικονομία ακολουθούσε μια σταθερή και λογικά ισχυρή πορεία ανάπτυξης, η οποία συνδέεται με τη σταθερή εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων,συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων στον τραπεζικό τομέα.

Από την άλλη, στην ίδια έκθεση η Moody's αναφέρει πως μπορεί να υπάρξει πίεση προς τα κάτω στις αξιολογήσεις εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι η προθυμία των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα μέτρα.

Σημειώνεται επίσης ότι η Moody's διατηρούσε τη χαμηλότερη αξιολόγηση για το ελληνικό δημόσιο μεταξύ των τριών μεγαλύτερων οίκων αξιολόγησης.
Bookmark and Share