Ελληνική πρόταση: Να ονομαστεί «Mακεδονία του Βαρδάρη» η ΠΓΔΜ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ελληνική πρόταση: Να ονομαστεί «Mακεδονία του Βαρδάρη» η ΠΓΔΜ

  • Το όνομα «Μακεδονία του Βαρδάρη» αναμένεται να προτείνει η ελληνική κυβέρνηση για την ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τη Real News, ενώ ως εναλλακτική πρόταση επανήλθε και το «Δημοκρατία των Σκοπίων», το οποίο η γειτονική χώρα έχει αποκλείσει στο παρελθόν.

Οι πρώτες προτάσεις για κοινά...αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος έρχονται ενώ επίκειται το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στην ΠΓΔΜ στα τέλη Αυγούστου.

Στην πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα υπουργού με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Ντιμίτροφ, δεν συζητήθηκε το θέμα του ονόματος. Παρ' όλα αυτά, είναι σε γνώση και της ηγεσίας των Σκοπίων και του ειδικού διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος αναμένεται να επισκεφτεί και τις δύο χώρες.

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι το θέμα του ονόματος των Σκοπίων θα συζητηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές καθώς όπως τονίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί μόνο από τις ΗΠΑ, καθώς το Βερολίνο παίζει σημαντικό ρόλο στην περιοχή.

Καθοριστική για τις εξελίξεις στην περιοχή θα είναι και η επίσκεψη του γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στα Σκόπια μέσα στο καλοκαίρι.
Bookmark and Share