Mετά τα σκουπίδια και τον καύσωνα, (επαν)έρχονται και οι κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Mετά τα σκουπίδια και τον καύσωνα, (επαν)έρχονται και οι κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ

  • Η ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων αναμένεται να ...ανέβει επίπεδο.

Την ώρα που εν μέσω καύσωνα η πόλη "πνίγεται" στα σκουπίδια, άλλος ένας "πονοκέφαλος" έρχεται για τους κατοίκους της, που κινδυνεύουν για ακόμα μία φορά, να μείνουν χωρίς λεωφορεία.Το... τι μέλλει γενέσθαι με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, θα αποφασιστεί στη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου των εργαζομένων εντός της επόμενης εβδομάδας, όπου, σύμφωνα με δήλωση του κ. Τσερμενίδη, "θα σταθμίσουμε την κατάσταση και τις όποιες εξελίξεις και θα λάβουμε τις οριστικές μας αποφάσεις".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Στεφανίδης, επισήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα το πρόβλημα με τις πληρωμές των εργαζομένων θα λυθεί. "Ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, με διαβεβαίωσε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας το ελληνικό δημόσιο θα καταβάλλει στον Οργανισμό το ποσό των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ που προκύπτει από τη διαφορά ΦΠΑ. Από τις 20/7/2015 ο Οργανισμός εισέπραττε με 13% ΦΠΑ και απέδιδε με 23%, ποσοστό που από την 1/6/2016 ανέβηκε στο 24%", είπε ο κ. Στεφανίδης. Έκανε, επίσης, γνωστό ότι σήμερα κατατέθηκε αίτημα, στον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, για να συναντηθούν την προσεχή Τρίτη, με σκοπό να γίνει συζήτηση εφ΄όλης της ύλης, για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, απαντώντας στους εργαζομένους, που υποστηρίζουν ότι καθημερινά σημαντικός αριθμός λεωφορείων απουσιάζει από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, κατά παράβαση του νόμου, για τα προβλεπόμενα λεωφορεία που υποχρεούται να κυκλοφορεί καθημερινά ο Ο.Α.Σ.Θ, ο κ. Στεφανίδης δήλωσε: "μόνο για σήμερα είχα δηλωμένες 24 ασθένειες. Καλά θα κάνουν οι εργαζόμενοι να μην ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα γιατί θα βρεθούν εκτεθειμένοι".
Bookmark and Share